Menu
tips & trucs

Boeren & Buren – boodschappen doen ‘Op de Buurderij’

Boeren en buren

Boeren en buren, al eens van gehoord? Het kan heel goed zijn dat dat niet het geval is, want dit superleuke initiatief is nog niet heel ver uitgerold in Nederland. Het kan echter niet ander dan dat hier snel verandering in komt. Immers: lokaal & duurzaam is hip!

Boeren en Buren – op de Buurderij

Bij ons in de buurt heb je heel veel boerderijen die etenswaren verkopen. Eieren hier, fruit daar, aardappels op weer een andere locatie. Ontzettend leuk (want lokaal, vaak biologisch, en meestal goedkoper dan bij de supermarkt) maar niet echt handig. Want bij welke boer kun je nu wat halen? En dan moet je al die aparte adresjes langs voor je boodschappen. Niet heel praktisch! Gelukkig is er nu de Buurderij van Boeren & Boeren, een verzamelplaats waar al die lokale boeren hun producten uitstallen.

Hoe het werkt

Door je aan te melden kun je lid worden van een Buurderij bij jou in de buurt. Op het moment van schrijven zijn dat er nog maar 5 in heel Nederland, maar daar komt vast snel verandering in.

Na aanmelding krijg je vanzelf een emailtje met een bericht dat er bij jou in de buurt een nieuwe verkoop plaats zal vinden. Je kunt t/m donderdagavond een bestelling plaatsen (die je direct betaalt) en op zaterdagochtend kun je met je bevestigingsemail naar de locatie waar alle boeren zich hebben verzameld. Bij ons in het dorp is dat iedere zaterdag in één van de plaatselijke restaurants, die een hoek vrijmaakt voor de boerenmarkt. Bij elke boer haal je jouw bestelling op. Snel & efficiënt, maar als je langer de tijd wilt nemen kan dat zeker! De boeren staan open voor een praatje en bij veel kraampjes is er allerlei lekkers te proeven. Een beetje het marktgevoel eigenlijk. Leuk!

De producten

De producten zijn uiteraard bij iedere Buurderij anders, maar om je een idee te geven: in ‘mijn’ Buurderij zitten onder andere een delicatessenzaak, groentenkweker, fruitteler, een bakker, slager en een melkveehouder (die o.a. kaas, melk en yoghurt verkoopt). De producten die ik heb besteld smaakten allemaal heerlijk dus dit was zeker niet mijn laatste bestelling. Dus: mocht er bij jou in de buurt een Buurderij openen van Boeren en Buren, word zeker lid!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter