Menu
hersenspinsels

Boerschappen – boodschappen direct van de boer, zonder de deur uit te hoeven

Ik mocht toch zoiets leuks uitproberen: een maaltijdbox van Boerschappen! Als je mij een beetje volgt op social media, weet je dat ik vaker spullen direct van de boer koop. Immers, wat van dichtbij komt smaakt toch het lekkerst, en hoe fijn is het als je met je aankoop de lokale boeren een beetje kunt steunen, zeker in deze tijd. Maar, wie heeft er nou de tijd om bij al die boeren in de omgeving langs te gaan om hier wat aardappels te scoren, en daar een verse prei? Gelukkig hoeft dat ook niet: Boerschappen heeft dat werk namelijk al voor je gedaan en de producten in een handige box gestopt!

Gemaksbox

Boerschappen biedt verschillende maaltijdboxen aan – waaronder zelfs een vegan box! – en ik testte de zogenaamde “gemaksbox” voor jullie uit. In deze box zit alles wat je nodig hebt om drie verse en gezonde maaltijden klaar te maken, die allemaal binnen 25 minuten op tafel staan. Ook prima te doen op een doordeweekse dag dus. Bovendien zit er zowel een vlees- vis- als vega-gerecht in de box. Lekker afwisselend én je eet automatisch 1x per week vis & vegetarisch, wat ik zelf heel belangrijk vind.

De zoveelste maaltijdbox?

Wat ik zelf erg leuk vind aan Boerschappen ten opzichte van andere maaltijdboxen, is dat je volgens de seizoenen eet en dus altijd de producten ontvangt op het moment dat ze het beste smaken, en je kunt zien waar de producten vandaan komen. Op de website kun je namelijk kennismaken met alle boeren, een persoonlijke twist dus. Bovendien krijgen die boeren een eerlijke prijs voor hun mooie producten. Ook vind ik het een fijn idee dat mijn sperzieboontjes uit Nederland komen, in plaats van dat ze ingevlogen worden uit een ver land. In Nederland hebben we zoveel prachtige producten dat het zonde is om dat allemaal te exporteren, toch? En laten we eerlijk zijn: zo’n box is natuurlijk vooral gewoon heel makkelijk. Niet na hoeven denken over wat je vanavond nu weer eens moet eten, én je hoeft er een keertje minder erop uit om boodschappen te doen. Zeker nu ik hoogzwanger ben, is dat heel relaxed!

Wat zit er dan in zo’n box?

Pasta Bolognese

Je krijgt de box gekoeld aangeleverd, de ingrediënten zijn per gerecht in een aparte zak gestopt, wel zo makkelijk! De zakken waren niet gelabeld maar dat gaat Boerschappen ongetwijfeld aanpassen ;-) In de zakken zitten alle ingrediënten die je nodig hebt voor het bereiden van de maaltijd, met uitzondering van echte basics als zout, peper en olijfolie.

Elk gerecht is voorzien van een hele duidelijke receptkaart en de gerechten die in mijn box zaten, bevatten niet meer dan zes stappen. Echt makkelijk dus!

In mijn box zat een pasta bolognese die écht heel erg lekker was, een viscurry met lekker veel groenten (de roodbaars die erbij zat, mocht ik in verband met mijn zwangerschap niet hebben, maar ook zonder was het gerecht lekker) en een gerecht waar ik zelf nog nooit van had gehoord: eryngii. Dat is een vega ramensoep met veel paddenstoelen en paksoi. Lekker en zo leuk om gerechten te ontvangen waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen.

Kortingscode Boerschappen

Zelf de Gemaksbox van Boerschappen proberen? Maak dan zeker gebruik van mijn persoonlijke Boerschappen kortingscode, daarmee krijg je €9 korting op je eerste box en betaal je €29,50 voor je eerste box. Je bestelt de box inclusief korting via deze link of gebruik culi-sandra als kortingscode tijdens het bestellen.

Normaal gesproken kost de box €38,50 voor twee personen. De porties zijn heel ruim, van de pasta bijvoorbeeld heb ik ook nog 2x kunnen lunchen. Bovendien ontvang je er écht goede, verse producten voor, rechtstreeks van de boer. Dus ja, dat bedrag vind ik het zeker waard.

De boxen zijn trouwens wekelijks opzegbaar, wel zo fijn om nergens aan vast te zitten! Boerschappen werkt met boeren uit Brabant, maar bezorgt de boxen door het hele land.

Dit artikel is geplaatst als onderdeel van een betaalde samenwerking met Boerschappen. Bestel je een Gemaksbox abonnement voor minimaal drie maanden via de link in dit artikel, dan krijg ik daar ook een bedrag voor (affilliatelink). Voor meer informatie over samenwerkingen kun je terecht bij mijn disclaimer.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter