De boeuf bourguignon moet minimaal 2 uur stoven, maar hoe langer, hoe lekkerder. Omdat het zo lang op het vuur moet, maak ik meestal meteen een dubbele portie. Je kunt het stoofvlees namelijk prima invriezen en het is altijd fijn om zo’n maaltijd in je vriezer te hebben voor een dag waarop je niet zoveel zin of tijd hebt om te koken! Ik vind het zelf erg lekker om boeuf bourguignon te eten in combinatie met aardappelpuree, maar je kunt er ook gewoon gekookte aardappels, rijst of brood bijgeven.
Boeuf bourguignon met rode wijn
Een klassieke boeuf bourguignon maak je met rode wijn. Doe er zeker niet te zuinig mee, in dit recept gaat een hele fles! Naast het feit dat de wijn de stoofschotel veel smaak geeft, heeft het ook een andere functie. Door het zuur in de wijn wordt het vlees namelijk malser. Daarom wordt in stoofschotels vaak een scheutje azijn toegevoegd. In dit geval doet de wijn het werk en heb je geen extra azijn nodig. Extra lekker: serveer een glas van dezelfde wijn bij de boeuf bourguignon!
Tip: maak de boeuf bourguignon een dag van tevoren, de dag erna smaakt hij nóg lekkerder. Je kunt het stoofvlees ook prima invriezen voor later, dus maak gerust een dubbele portie.


Nog geen reacties