weekendgerechten

Boeuf bourguignon

De boeuf bourguignon moet minimaal 2 uur stoven, maar hoe langer, hoe lekkerder. Ik vind het zelf erg lekker om boeuf bourguignon te eten in combinatie met aardappelpuree, maar je kunt er ook gewoon gekookte aardappels, rijst of zelfs brood bijgeven.

Tip: maak de boeuf bourguignon een dag van tevoren, de dag erna smaakt hij nóg lekkerder!

Ingrediënten boeuf bourguignon (voor 4 personen)

  • 750 gr magere runderlappen
  • 2 uien
  • 1 bakje champignons
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouquet garni (laurierblad, takje tijm, takje peterselie samenbinden)
  • 1 fles rode wijn
  • beetje bloem
  • zout & peper
  • boter & olie

Snijd het vlees in blokjes en snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Doe het vlees in een kom, breng op smaak met peper en zout en bestuif lichtjes met wat bloem. Verwarm boter en olie in een gietijzeren pan en bak het vlees in kleine porties bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de spekblokjes uit. Voeg de ui, champignons en de knoflook toe, bak even aan en doe het vlees terug in de pan.

Verwarm ondertussen de wijn (dit moet, anders ‘schrikt’ het vlees), voeg deze toe en voeg ook het bouquet garni toe. Zet het vuur laag en laat de boeuf bourguignon minimaal 2 uur sudderen. Hoe langer, hoe lekkerder! Breng het vlees indien nodig nog verder op smaak met peper en zout.

Serveer de boeuf bourguignon met gekookte aardappels, aardappelpuree of eventueel rijst.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten