De boeuf bourguignon moet minimaal 2 uur stoven, maar hoe langer, hoe lekkerder. Omdat het zo lang op het vuur moet, maak ik meestal meteen een dubbele portie. Je kunt het stoofvlees namelijk prima invriezen en het is altijd fijn om zo’n maaltijd in je vriezer te hebben voor een dag waarop je niet zoveel zin of tijd hebt om te koken!
Boeuf bourguignon met rode wijn
Een klassieke boeuf bourguignon maak je met rode wijn. Doe er zeker niet te zuinig mee, in dit recept gaat een hele fles! Naast het feit dat de wijn de stoofschotel veel smaak geeft, heeft het ook een andere functie.
Door het zuur in de wijn wordt het vlees namelijk malser. Daarom wordt in stoofvlees recepten vaak een scheutje azijn toegevoegd. In dit geval doet de wijn het werk en heb je geen extra azijn nodig. Extra lekker: serveer een glas van dezelfde wijn bij de boeuf bourguignon.
Bijgerechten
Ik vind het zelf erg lekker om boeuf bourguignon te eten in combinatie met aardappelpuree, maar je kunt er ook gewoon gekookte aardappels, rijst of brood bijgeven. Zelfs frietjes smaken er geweldig bij!
Stoofvlees invriezen en vooraf maken
Tip: maak de boeuf bourguignon een dag van tevoren, de dag erna smaakt hij nóg lekkerder. Je kunt het stoofvlees ook prima invriezen voor later, dus maak gerust een dubbele portie.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties