drankjes

Café bombón of Bonbonkoffie – koffie met gecondenseerde melk

Café bombon - bonbonkoffie

Bonbonkoffie, dat klinkt intrigerend toch? Bonbon-koffie of café bombón komt oorspronkelijk uit Valencia maar is inmiddels in heel Spanje populair. Het recept is extreem simpel, het bestaat namelijk enkel uit een kopje sterke koffie (espresso) en gecondenseerde melk. Doordat de gecondenseerde melk erg zwaar is blijft deze op de bodem van het glas liggen, waardoor je mooie laagjeskoffie krijgt. Deze bonbonkoffie of café bombón is letterlijk met twee minuten klaar en is een leuke afsluiter van een etentje bijvoorbeeld. Het is een flink zoete koffie dus het toevoegen van extra suiker is niet meer nodig. Een leuke variatie is het toevoegen van wat likeur aan de koffie. Denk bijvoorbeeld aan Licor43 om in Spaanse sferen te blijven! In de zomer kun je ook ijsblokjes toevoegen aan de koffie, zodat je er een ijskoffie van maakt.

Café bombón

Voor het maken van deze koffie maak je gebruik van gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk kun je kopen in de supermarkt. Je koopt het in blik (meestal van het merk Friesche vlag) en het staat meestal óf bij de houdbare melkproducten óf bij de Aziatische producten. Tip: gecondenseerde melk over? Gebruik het eens in deze frambozenmilkshake of maak er deze zalige chocolade-karamelrepen mee. Traditioneel wordt voor dit recept gelijke delen koffie en gecondenseerde melk gebruikt maar zelf vind ik dat te zoet. Daarom gebruik ik een eetlepel van deze zoete melk. Ben je helemaal niet zo’n zoetekauw? Dan kun je natuurlijk altijd wat minder gebruiken.

Recept bonbonkoffie

Voor 1 persoon

 • 1 sterke koffie of espresso
 • 1 el gecondenseerde melk (als je niet van heel zoet houdt kun je ook wat minder gebruiken)

Zo maak je de café bombón

 • Doe de gecondenseerde melk in een espressoglaasje.
 • Zet een espresso en giet de koffie voorzichtig over de gecondenseerde melk. Voila: je bonbonkoffie is klaar!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Eef

  Dit lijkt me heerlijk! Wel flink zoet haha echt een bonbonkoffie te noemen, leuke naam overigens

  15 april 2016 at 05:50
 • Reply Anne-Marie

  Het lijkt een beetje op de barraquito, zoals die op de Canarische eilanden wordt gedronken. Alleen zit er dan nog een scheut liquor 43 door!

  13 april 2016 at 15:18
 • Reactie achterlaten