Menu
drankjes

Café bombón of Bonbonkoffie – koffie met gecondenseerde melk

Café bombon - bonbonkoffie

Bonbonkoffie, dat klinkt intrigerend toch? Bonbon-koffie of café bombón komt oorspronkelijk uit Valencia maar is inmiddels in heel Spanje populair. Het recept is extreem simpel, het bestaat namelijk enkel uit een kopje sterke koffie (espresso) en gecondenseerde melk. Doordat de gecondenseerde melk erg zwaar is blijft deze op de bodem van het glas liggen, waardoor je mooie laagjeskoffie krijgt. Deze bonbonkoffie of café bombón is letterlijk met twee minuten klaar en is een leuke afsluiter van een etentje bijvoorbeeld. Het is een flink zoete koffie dus het toevoegen van extra suiker is niet meer nodig. Een leuke variatie is het toevoegen van wat likeur aan de koffie. Denk bijvoorbeeld aan Licor43 om in Spaanse sferen te blijven! In de zomer kun je ook ijsblokjes toevoegen aan de koffie, zodat je er een ijskoffie van maakt.

Café bombón

Voor het maken van deze koffie maak je gebruik van gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk kun je kopen in de supermarkt. Je koopt het in blik (meestal van het merk Friesche vlag) en het staat meestal óf bij de houdbare melkproducten óf bij de Aziatische producten. Tip: gecondenseerde melk over? Gebruik het eens in deze frambozenmilkshake of maak er deze zalige chocolade-karamelrepen mee. Traditioneel wordt voor dit recept gelijke delen koffie en gecondenseerde melk gebruikt maar zelf vind ik dat te zoet. Daarom gebruik ik een eetlepel van deze zoete melk. Ben je helemaal niet zo’n zoetekauw? Dan kun je natuurlijk altijd wat minder gebruiken.

Café bombón of Bonbonkoffie – koffie met gecondenseerde melk

5 from 1 vote
Course: Toetje, TussendoorCuisine: SpaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

50

kcal

Bonbon-koffie of café bombón komt oorspronkelijk uit Valencia. Het recept is extreem simpel, het bestaat enkel uit een kopje sterke espresso en gecondenseerde melk.

Ingrediënten

 • 1 sterke koffie of espresso

 • 1 el gecondenseerde melk

Bereiding café bombón

 • Doe de gecondenseerde melk in een espressoglaasje.
 • Zet een espresso en giet de koffie voorzichtig over de gecondenseerde melk. Voila: je bonbonkoffie is klaar!

2 Reacties

 • Eef
  15 april 2016 at 05:50

  Dit lijkt me heerlijk! Wel flink zoet haha echt een bonbonkoffie te noemen, leuke naam overigens

  Reply
 • Anne-Marie
  13 april 2016 at 15:18

  Het lijkt een beetje op de barraquito, zoals die op de Canarische eilanden wordt gedronken. Alleen zit er dan nog een scheut liquor 43 door!

  Reply

Laat een reactie achter