drankjes

Bonbonkoffie – koffie met gecondenseerde melk

Bonbonkoffie - koffie met gecondenseerde melk

In de Allerhande zag ik een drankje staan met een intrigerende naam: bonbonkoffie. Het zag er supersimpel uit en het bleek inderdaad ook heel makkelijk te maken. Deze bonbonkoffie is letterlijk met twee minuten klaar en is een leuke afsluiter van een etentje bijvoorbeeld. In Spanje is deze koffie (vooral bij de dames) erg populair, je kunt het bij ieder koffietentje krijgen.

Het is een flink zoete koffie dus het toevoegen van extra suiker is niet meer nodig.

Recept bonbonkoffie

Voor 1 persoon

  • 20 ml espresso
  • 1 el gecondenseerde melk*

Doe de gecondenseerde melk in een espressoglaasje. Zet een espresso en giet de koffie voorzichtig over de gecondenseerde melk. Voila: je bonbonkoffie is klaar!

*Gecondenseerde melk kun je kopen in de supermarkt. Je koopt het in blik (meestal van het merk Friesche vlag) en het staat meestal óf bij de houdbare melkproducten óf bij de Aziatische producten.

Tip: gecondenseerde melk over? Gebruik het eens in deze frambozenmilkshake, je weet niet wat je proeft!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Eef

    Dit lijkt me heerlijk! Wel flink zoet haha echt een bonbonkoffie te noemen, leuke naam overigens

    15 april 2016 at 05:50
  • Reply Anne-Marie

    Het lijkt een beetje op de barraquito, zoals die op de Canarische eilanden wordt gedronken. Alleen zit er dan nog een scheut liquor 43 door!

    13 april 2016 at 15:18
  • Reactie achterlaten