Menu
lunch

Bonensalade met gerookte zalm

Bonensalade met zalm

Deze bonensalade met gerookte salade is de nieuwste in mijn repertoire met lunchsalades. De laatste tijd ben ik helemaal into lunchsalades. Ik probeer wat meer groenten te eten en dan is een lunchsalade een goede optie.

250 gram groenten per dag

Door je dagelijkse bammetjes bij de lunch te vervangen door een salade, kom je al een heel eind in de richting van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag. In deze salade zitten 150 gram boontjes per persoon, dus dan ben je al over de helft.

Frisse lunchsalade

Lunchsalade zalm

Naast dat deze salade heel voedzaam is, is de belangrijkste vraag natuurlijk: is het wel lekker? Ja! De boontjes kook je heel kort, waardoor ze hun frisgroene kleur en knapperigheid behouden. Vervolgens maak je ze op smaak met nootjes en een smaakvolle, frisse dressing met citroen. Wat verse kruiden erover en lekker verse gerookte zalm, en je hebt een heerlijke lunch. Als je wilt, zou je er nog wat brood bij kunnen serveren.

Bonensalade bewaren en meenemen

Deze bonensalade met gerookte zalm kun je prima van tevoren maken en meenemen, bijvoorbeeld naar je werk. Je kunt de boontjes de avond van tevoren al koken en op smaak brengen met de dressing. Neem de gerookte zalm mee in een apart bakje en schep die er vlak voordat je de salade gaat eten, op. Reken maar op afgunstige blikken van je collega’s!

Bonensalade met gerookte zalm

5 from 1 stem
Gang: LunchKeuken: SaladeNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

335

kcal

Een lekkere lunchsalade bomvol groenten. Deze voedzame lunch met boontjes en gerookte zalm staat binnen 20 minuten op tafel.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 sperziebonen

  • 150 gr 150 peultjes of sugar snaps

  • 80 gr 80 amandelen

  • 1 1 citroen

  • 20 gr 20 bieslook

  • 10 gr 10 dille

  • 2 el 2 olijfolie

  • 200 gr 200 gerookte zalm

  • zout & peper

Bereiding

  • Snijd de kop en kontjes van de sperziebonen en haal de peultjes af. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de sperziebonen vijf minuten. Voeg in de laatste minuut de peultjes toe. Giet de bonen in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan of in de oven en laat ze afkoelen. Hak de amandelen grof.
  • Maak een dressing van de olijfolie, de rasp en het sap van de citroen, de bieslook en de dille. Breng de dressing op smaak met zout en peper en beng deze door de bonen.
  • Serveer de bonensalade met de gerookte zalm en bestrooi met de gehakte amandelen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter