Deze bonensalade met gerookte salade is de nieuwste in mijn repertoire met lunchsalades. De laatste tijd ben ik helemaal into lunchsalades. Ik probeer wat meer groenten te eten en dan is een lunchsalade een goede optie.
250 gram groenten per dag
Door je dagelijkse bammetjes bij de lunch te vervangen door een salade, kom je al een heel eind in de richting van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag. In deze salade zitten 150 gram boontjes per persoon, dus dan ben je al over de helft.
Frisse lunchsalade

Naast dat deze salade heel voedzaam is, is de belangrijkste vraag natuurlijk: is het wel lekker? Ja! De boontjes kook je heel kort, waardoor ze hun frisgroene kleur en knapperigheid behouden. Vervolgens maak je ze op smaak met nootjes en een smaakvolle, frisse dressing met citroen. Wat verse kruiden erover en lekker verse gerookte zalm, en je hebt een heerlijke lunch. Als je wilt, zou je er nog wat brood bij kunnen serveren.
Bonensalade bewaren en meenemen
Deze bonensalade met gerookte zalm kun je prima van tevoren maken en meenemen, bijvoorbeeld naar je werk. Je kunt de boontjes de avond van tevoren al koken en op smaak brengen met de dressing. Neem de gerookte zalm mee in een apart bakje en schep die er vlak voordat je de salade gaat eten, op. Reken maar op afgunstige blikken van je collega’s!
Tip: hier vind je nog veel meer heerlijke werklunch recepten!

Bonensalade met gerookte zalm
Ingrediënten
- 150 gr sperziebonen
- 150 gr peultjes of sugar snaps
- 80 gr amandelen
- 1 citroen
- 20 gr bieslook
- 10 gr dille
- 2 el olijfolie
- 200 gr gerookte zalm
- zout u0026 peper
Zo maak je het
- Snijd de kop en kontjes van de sperziebonen en haal de peultjes af. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de sperziebonen vijf minuten. Voeg in de laatste minuut de peultjes toe. Giet de bonen in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan of in de oven en laat ze afkoelen. Hak de amandelen grof.
- Maak een dressing van de olijfolie, de rasp en het sap van de citroen, de bieslook en de dille. Breng de dressing op smaak met zout en peper en beng deze door de bonen.
- Serveer de bonensalade met de gerookte zalm en bestrooi met de gehakte amandelen.
Nog geen reacties