lunch

Bonensalade met gerookte zalm

Bonensalade met zalm

De laatste tijd ben ik helemaal into lunchsalades. Ik probeer wat meer groenten te eten en dan is een lunchsalade een goede optie. Door je dagelijkse bammetjes te vervangen door een salade, kom je al een heel eind in de richting van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag. In deze salade zitten 150 gram boontjes per persoon, dus dan ben je al over de helft.

Frisse salade

Lunchsalade zalm

Naast dat deze salade heel voedzaam is, is de belangrijkste vraag natuurlijk: is het wel lekker? Ja! De boontjes kook je heel kort, waardoor ze hun frisgroene kleur en knapperigheid behouden. Vervolgens maak je ze op smaak met nootjes en een smaakvolle, frisse dressing met citroen. Wat verse kruiden erover en lekker verse gerookte zalm, en je hebt een heerlijke lunch. Als je wilt, zou je er nog wat brood bij kunnen serveren.

Bonensalade met gerookte zalm

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Gemiddeld
Voor
personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

335

kcal

Een lekkere lunchsalade bomvol groenten. Deze voedzame lunch met boontjes en gerookte zalm staat binnen 20 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 150 gr sperziebonen

  • 150 gr peultjes of sugar snaps

  • 80 gr amandelen

  • 1 citroen

  • 20 gr bieslook

  • 10 gr dille

  • 2 el olijfolie

  • 200 gr gerookte zalm

  • zout & peper

Bereiding

  • Snijd de kop en kontjes van de sperziebonen en haal de peultjes af. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de sperziebonen vijf minuten. Voeg in de laatste minuut de peultjes toe. Giet de bonen in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan of in de oven en laat ze afkoelen. Hak de amandelen grof.
  • Maak een dressing van de olijfolie, de rasp en het sap van de citroen, de bieslook en de dille. Breng de dressing op smaak met zout en peper en beng deze door de bonen.
  • Serveer de bonensalade met de gerookte zalm en bestrooi met de gehakte amandelen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten