zoet

Bosbessen cake met limoen en zoete topping

Bosbessen cake met limoen en zoete topping

Op mijn favoriete food-inspiratiebron Pinterest kwam ik een afbeelding tegen van een bosbessen cake met frosting. Nu houd ik heel erg van cakes bakken, op de een of andere manier lijkt het altijd nét even makkelijker dan een taart bakken. Dat is met deze cake ook het geval, hij is zo gemaakt en echt ontzettend lekker. Ook manlief, die normaal gesproken niet echt van de zoetigheid is, vond deze bosbessen cake met limoen erg lekker. Door de topping is de cake lekker zoet, maar door de frisse vulling met bosbessen en limoen, wordt hij niet té zoet.

Recept bosbessen cake met limoen

  • 160 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 gr roomboter
  • 100 gr roomkaas (ik gebruikte Philadelphia light)
  • 130 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 1 limoen
  • 125 gr bosbessen of blauwe bessen

Voor de topping:

  • 100 gr roomkaas
  • 4 el roomboter
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zet apart. Doe de roomkaas, boter en suiker in een andere kom en mix deze luchtig. Mix de eieren er een voor een doorheen. Voeg het vanille-extract toe en de rasp van de limoen en mix nog even door.

Voeg het bloemmengsel toe aan de kom en spatel deze luchtig door het roomkaas-mengsel heen. Houdt een handje blauwe bessen apart voor de garnering, en roer de rest voorzichtig door het beslag.

Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake 50 minuten. Steek er een satéprikker in om te kijken of de cake gaar is: komt deze er schoon uit dan is je bosbessen cake goed. Laat de cake een half uurtje afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit om helemaal af te laten koelen.

Maak nu de frosting door de boter en roomkaas luchtig te mixen. Voeg de poedersuiker toe en mix deze er voorzichtig doorheen. Mix ten laatste de vanille-extract door het mengsel. Verdeel de topping nonchalant over de bosbessen cake en versier met de overgebleven bosbessen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten