Dit recept voor blauwe bessen ijstaart vond ik in een oude editie van Foodies. Een superfeestelijk nagerecht dat je prima van te voren kunt maken. Heel geschikt voor een etentje of Kerst bijvoorbeeld.
Toetje met blauwe bessen
Blauwe bessen zijn al heerlijk om uit het vuistje te eten, maar je kunt er ook heerlijke toetjes mee maken. Zoals deze blauwe bessen ijstaart bijvoorbeeld!
De ijstaart is lekker fris door de combinatie van de fruitige blauwe bessen laag & de romige ijslaag, maar de bodem van deze blauwe bessen ijstaart – die bestaat uit fijngestampte sprits en gesmolten boter – maakt het echt af.
Zelf ijstaart maken
Zelf ijstaart maken is helemaal niet moeilijk, maar het kost wel wat tijd. Ieder laagje moet namelijk even opstijven in de vriezer, voor je de volgende laag erop kunt scheppen.
Zoals je ziet is in mijn versie het onderscheid tussen de diverse laagjes soms niet zo goed te zien, dus de volgende keer maak ik dikkere laagjes kwark / bessenpuree. Dat kun jij natuurlijk ook doen, maar elke laag moet dan wel wat langer dan 20 minuten opstijven, dus houdt daar rekening mee.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties