desserts

Bosbessen ijstaart

Bosbessen ijstaart

Dit recept vond ik in een oude editie van Foodies. Een superfeestelijk nagerecht dat je prima van te voren kunt maken. Heel geschikt voor een etentje of Kerst bijvoorbeeld. Zoals je ziet is in mijn versie het onderscheid tussen de diverse laagjes soms niet zo goed te zien, dus de volgende keer maak ik dikkere laagjes kwark / bosbessenpuree. De ijstaart is lekker fris, maar de bodem van deze bosbessen ijstaart – die bestaat uit fijngestampte sprits en gesmolten boter – maakt het echt af.

Ingrediënten (voor ca 12 plakken)

  • 6 el citroensap
  • 80 gr + 3 el suiker
  • zout
  • 500 gr magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 300 gr bosbessen
  • 75 gr boter
  • 150 gr sprits
  • Extra nodig: cakevorm (25 cm) en vershoudfolie

Roer 3 el citroensap, 80 gr suiker en een snuf zout door de kwark. Klop de slagroom stijf en spatel door de kwark. Pureer de bosbessen met 3 el citroensap en 3 el suiker.

Neem de cakevorm en beleg deze met vershoudfolie. Strijk 4 el van het kwarkmengsel in de vorm en zet minimaal 20 minuten in de vriezer. Strijk 2 el bosbessenpuree over de kwark en zet weer minimaal 15 minuten in de vriezer. Wissel dit af tot de mengsels op zijn. (met deze hoeveelheden krijg je dunne laagjes zoals op de foto, neem als je dit mooier vind gerust een dubbele hoeveelheid voor dikkere laagjes, maar zet de taart dan wel wat langer in de vriezer).

Smelt de boter, verkruimel de spritsen en roer deze door de boter. Verdeel dit mengsel over de taart en druk lichtjes aan. Dek af met folie en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

Let op: haal de taart 45-60 minuten voor het serveren uit de vriezer!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten