Menu
desserts

Blauwe bessen ijstaart

Bosbessen ijstaart

Dit recept vond ik in een oude editie van Foodies. Een superfeestelijk nagerecht dat je prima van te voren kunt maken. Heel geschikt voor een etentje of Kerst bijvoorbeeld. Zoals je ziet is in mijn versie het onderscheid tussen de diverse laagjes soms niet zo goed te zien, dus de volgende keer maak ik dikkere laagjes kwark / bessenpuree. De ijstaart is lekker fris, maar de bodem van deze blauwe bessen ijstaart – die bestaat uit fijngestampte sprits en gesmolten boter – maakt het echt af.

Bosbessen ijstaart

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: FeestelijkDifficulty: Gemiddeld
Voor

12

plakken
Voorbereiding

25

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

249

kcal
Opstijven

8

uur

Een feestelijk toetje dat je heel goed kunt voorbereiden. Deze ijstaart bestaat uit een zalige bodem van spritskoekjes, met daarop laagjes romige kwark en puree van blauwe bessen.

Ingrediënten

  • 6 el citroensap

  • 80 gr suiker

  • 3 el suiker extra

  • 1 snufje zout

  • 500 gr magere kwark

  • 250 ml slagroom

  • 300 gr blauwe bessen

  • 75 gr boter

  • 150 gr sprits koekjes

  • Extra nodig: cakevorm van 25 cm en bakpapier

Bereiding

  • Roer 3 el citroensap, 80 gr suiker en een snuf zout door de kwark.
  • Klop de slagroom stijf en spatel door de kwark. Pureer de blauwe bessen met 3 el citroensap en 3 el suiker.
  • Neem de cakevorm en beleg deze met vershoudfolie. Strijk 4 el van het kwarkmengsel in de vorm en zet minimaal 20 minuten in de vriezer.
  • Strijk 2 el blauwe bessenpuree over de kwark en zet weer minimaal 20 minuten in de vriezer. Wissel dit af tot de mengsels op zijn. (met deze hoeveelheden krijg je dunne laagjes zoals op de foto, neem als je dit mooier vind gerust een dubbele hoeveelheid voor dikkere laagjes, maar zet de taart dan wel wat langer in de vriezer).
  • Smelt de boter, verkruimel de spritsen en roer deze door de boter.
  • Verdeel dit mengsel over de taart en druk lichtjes aan. Dek af met folie en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

Opmerkingen

  • Let op: haal de taart 45 minuten voor het serveren uit de vriezer en zet hem in de koelkast, anders is hij erg lastig te snijden.
  • IJstaart over? In de vriezer kun je de taart prima nog enkele maanden bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter