ontbijt

Brioche-wentelteefjes met stoofpeer en kaneelroom

Brioche wentelteefjes met stoofperen en kaneel

Misschien heb je na de kerstdagen wel een overschot aan overgebleven stoofperen? En nog een restje wat oud geworden brioche van het kerstontbijt? Dat is dan heel mooi, want dan heb je al bijna alle ingrediënten voor dit lekkere ontbijtje bij de hand! Van de brioche (of ander brood) bak je lekkere wentelteefjes en die serveer je met de stoofpeertjes en een lekkere slagroom die je op smaak maakt met kaneel. Nu ik er over nadenk is dit eigenlijk zo’n goed ontbijt dat je het ook prima als kerstontbijt zelf kunt serveren… Aan jou de keus! Maak het in ieder geval een keertje, want dit is lekker jongens…

Recept brioche-wentelteefjes met stoofpeer en kaneelroom

Voor 2 personen

  • 4 sneetjes brioche (duivenkater is ook lekker en gewoon brood kan ook!)
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 4 stoofpeertjes, in partjes (recept stoofpeertjes)
  • 100 ml verse slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Zo maak je de wentelteefjes van brioche met stoofpeertjes en kaneelroom

  • Klop de eieren los met de melk en week de sneetjes brioche een paar minuten in het mengsel.
  • Laat de stoofpeertjes goed uitlekken. (ik serveer de stoofpeer er trouwens koud bij, maar als je dat lekkerder vindt kun je de peertjes ook eerst even opwarmen).
  • Maak ondertussen de kaneelroom. Klop hiervoor de verse slagroom lobbig met behulp van een mixer. Voeg de suiker en de kaneel toe en klop nog even door tot de kaneelroom stijf is.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de sneetjes brioche aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Halveer de brioche-wentelteefjes, schep de partjes stoofpeer erop en serveer met de kaneelroom.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten