Als de man van huis is, komt er bijna altijd geitenkaas op tafel, of een gerecht met blauwe kaas. Hij lust namelijk geen geitenkaas dus vandaar dat ik mijn kans grijp als hij er niet is, haha! Meestal eet ik dit broodje geitenkaas als lunch, maar met een groene salade erbij kan dit broodje ook prima doorgaan als makkelijk avondeten.
Mooie herinneringen aan een broodje geitenkaas
Tot ik een jaar of twintig was, had ik nog nooit geitenkaas gegeten. Bij mijn toenmalige bijbaantje werd gevraagd of ik zin had in lunch en of ik geitenkaas lustte. Nou, geen idee dus, maar proberen wilde ik het wel. Ik kreeg toen een broodje geitenkaas met honing uit de oven voorgeschoteld en ik vond het zo waanzinnig lekker! Sindsdien ben ik er gek op en eet ik het regelmatig.
Grappig, aan weinig ingrediënten heb ik zo’n herinnering maar dat komt ongetwijfeld omdat je de meeste dingen voor het eerst eet als je nog te jong bent om herinneringen aan te maken :-)
Als jij ook zo gek bent op deze lekkere kaas, verwijs ik je ook graag even naar mijn andere recepten met geitenkaas voor nog meer inspiratie!
Recept: broodje geitenkaas met honing uit de oven
Goed, genoeg gepraat, door naar het recept voor een broodje geitenkaas met honing. Al kun je het amper een recept noemen, want dit is té makkelijk!

Recept broodje geitenkaas met honing uit de oven
Ingrediënten
- 2 lekkere (volkoren) broodjes
- 1 plak geitenkaas (zo’n dikke ronde plak, liefst met korst)
- 4 tl honing
- 1 handje pijnboompitten
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de bruine bollen en beleg deze met de geitenkaas.
- Lepel de honing erover en zet je broodjes geitenkaas 12-15 minuten in de oven, tot de kaas mooi goudbruin is geworden.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Schud regelmatig om want ze verbranden snel!
- Bestrooi het broodje geitenkaas met de pijnboompitten en eet smakelijk! Serveer het warme broodje geitenkaas eventueel met een salade.
Notities
Voedingswaarden

4 Reacties
Jan Martens
16 augustus 2022 at 17:48Heel lekker! Je kunt er ook nog een blaadje munt bij doen.
Sandra
19 augustus 2022 at 19:56Fijn dat het gesmaakt heeft en leuke tip!
Ton
29 juli 2022 at 22:39Lekker hoor.
Sandra
31 juli 2022 at 15:40Wat leuk om te horen Ton, bedankt voor je beoordeling!