Menu
lunch

Broodje geitenkaas met honing uit de oven

Broodje geitenkaas met honing

Als de man van huis is, komt er bijna altijd geitenkaas op tafel, of een gerecht met blauwe kaas. Hij lust namelijk geen geitenkaas dus vandaar dat ik mijn kans grijp als hij er niet is, haha! Meestal eet ik dit broodje geitenkaas als lunch, maar met een groene salade erbij kan dit broodje ook prima doorgaan als makkelijk avondeten.

Mooie herinneringen

Tot ik een jaar of twintig was, had ik nog nooit geitenkaas gegeten. Bij mijn toenmalige bijbaantje werd gevraagd of ik zin had in lunch en of ik geitenkaas lustte. Nou, geen idee dus, maar proberen wilde ik het wel. Ik kreeg toen een broodje geitenkaas met honing uit de oven voorgeschoteld en ik vond het zo waanzinnig lekker! Sindsdien ben ik er gek op en eet ik het regelmatig. Grappig, aan weinig ingrediënten heb ik zo’n herinnering maar dat komt ongetwijfeld omdat je de meeste dingen voor het eerst eet als je nog te jong bent om herinneringen aan te maken :-) Goed, genoeg gepraat, door naar het recept voor een broodje geitenkaas met honing. Al kun je het amper een recept noemen, want dit is té makkelijk!

Recept broodje geitenkaas met honing uit de oven
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Recept broodje geitenkaas met honing uit de oven

5 from 4 stemmen
Gang: LunchKeuken: Uit de ovenNiveau: Eenvoudig
Voor

2

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

391

kcal

Een snel te maken warme lunch: broodje geitenkaas met honing uit de oven.

Ingrediënten

 • 2 lekkere (volkoren) broodjes

 • 1 plak geitenkaas (zo’n dikke ronde plak, liefst met korst)

 • 4 tl honing

 • 1 handje pijnboompitten

Bereiding broodje geitenkaas uit de oven

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Halveer de bruine bollen en beleg deze met de geitenkaas.
 • Lepel de honing erover en zet je broodjes geitenkaas 12-15 minuten in de oven, tot de kaas mooi goudbruin is geworden.
 • Rooster ondertussen de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Schud regelmatig om want ze verbranden snel!
 • Bestrooi het broodje geitenkaas met de pijnboompitten en eet smakelijk! Serveer het warme broodje geitenkaas eventueel met een salade.

Opmerkingen

 • Tip: is je honing gekristalliseerd en niet meer te gebruiken? Zet de pot of knijpfles dan een tijdje in een pannetje met goed heet water, dan wordt de honing weer bruikbaar.
Recept broodje geitenkaas uit de oven

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter