lunch

Werklunch – Broodje avocado, tomaat en parmezaan

Broodje avocado, tomaat en parmezaan

Een broodje avocado is lekker én je hebt meteen een portie groenten binnen. Fijn, want tegenwoordig ligt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten op niet minder dan 250 gram per dag! Een flinke hoeveelheid, die ik echt niet altijd haal. Ik schreef trouwens al eens een artikel met tips om meer groenten te eten. Extra groente toevoegen aan je lunch is één van die tips en dat komt met dit broodje avocado met tomaat wel goed. Deze lunch flans je binnen no-time in elkaar zonder gebruik van keukenapparatuur, dit broodje avocado is daarom ook heel handig als werklunch.

Tip: heb je geen parmezaan in huis of houd je er niet van? Vervang dan door feta, of laat het helemaal weg.

Recept broodje avocado, tomaat en parmezaan

(voor 2 personen)

  • 2 harde (volkoren) broodjes
  • 1 avocado
  • 5 cherrytomaatjes
  • grove flinters parmezaan
  • citroensap
  • peper, zeezout

Eventueel:

  • handje rucola
  • olijfolie

Zo maak je het broodje avocado met tomaat en parmezaan

  • Prak de avocado fijn en breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.
  • Halveer de broodjes en besmeer de onderkant van de broodjes met de geprakte avocado.
  • Halveer de cherrytomaatjes en beleg de broodjes hiermee.
  • Verdeel grove flinters parmezaanse kaas over de broodjes avocado en breng nog een keer extra op smaak met peper en wat zout.
  • Als je wat extra ‘groen’ op je bord wilt, maak dan een kleine salade van rucola, citroensap en olijfolie en verdeel deze over de broodjes.
  • Et voila: klaar is je broodje met avocado, tomaat en parmezaan!
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten