Menu
lunch

Broodje avocado, tomaat en parmezaan

Broodje avocado, tomaat en parmezaan

Een broodje avocado is lekker én je hebt meteen een portie groenten binnen. Zeker omdat je ook nog eens snoeptomaatjes gebruikt als topping! De parmezaan-snippers geven dit broodje een lekkere hartige smaak mee. 

250 gram groenten per dag

Het is fijn dat dit broodje avocado al een flinke portie groenten bevat, want tegenwoordig ligt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten op niet minder dan 250 gram per dag! Een flinke hoeveelheid, die ik echt niet altijd haal. Ik schreef trouwens al eens een artikel met tips om meer groenten te eten.

Groenten bij de lunch – broodje avocado

Extra groente toevoegen aan je lunch is één van die tips en dat komt met dit broodje avocado met tomaat wel goed. Deze lunch flans je binnen no-time in elkaar zonder gebruik van keukenapparatuur en dit broodje is daarom ook heel handig als werklunch.

Lekker variëren

Tip: heb je geen parmezaan in huis of houd je er niet van? Vervang dan door feta, of laat het helemaal weg. Je kunt ook nog een handje geroosterde pijnboompitten over het broodje strooien voor een extra bite, lekker!

Werklunch – Broodje avocado, tomaat en parmezaan

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

337

kcal

Een lekkere lunch die je ook goed op je werk kunt klaarmaken. Een broodje avocado met tomaat en parmezaansnippers.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 harde (volkoren) broodjes

  • 1 1 avocado

  • 5 5 cherrytomaatjes

  • 50 gr 50 parmezaansnippers

  • 1 tl 1 citroensap

Bereiding

  • Prak de avocado fijn en breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.
    Halveer de broodjes en besmeer de broodjes met de geprakte avocado.
  • Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de broodjes.
  • Verdeel grove flinters parmezaanse kaas over de broodjes avocado en breng nog een keer extra op smaak met peper en wat zout.

Opmerkingen

  • Als je wat extra ‘groen’ op je bord wilt, maak dan een kleine salade van rucola, citroensap en olijfolie en verdeel deze over de broodjes.
  • Avocado over? Laat de pit in de overgebleven helft zitten en besprenkel met citroensap. Pak de avocado goed in (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) en bewaar in de koelkast. De avocado zal alsnog wat verkleuren maar is de volgende dag nog goed eetbaar.
Recept broodje avocado

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter