lunch

Broodje met champignons, kruidenboter en mozzarella

Broodje met champignons, kruidenkaas en mozzarella

Er wordt me heel vaak gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal om steeds weer nieuwe recepten te bedenken. Mijn antwoord? Overal en nergens! Veel inspiratie doe ik op in kooktijdschriften, in restaurants, op reis… Maar soms vind ik inspiratie heel dichtbij. Dit lekkere broodje met champignons, kruidenkaas en mozzarella stond onlangs op de menukaart in de kantine op het werk en het was zo lekker, dat ik hem thuis nog eens namaakte!

Lunchbroodje

Voor dit broodje met champignons gebruik ik het liefste kastanjechampignons. Die zijn wat steviger dan de gewone witte variant en hebben net iets meer smaak. Dit lunchbroodje is echt zo gemaakt. Je hoeft enkel de champignons even te bakken, het broodje te besmeren met kruidenboter en de bolletjes mozzarella door de champignons te roeren en er het broodje mee te beleggen. Kan haast niet makkelijker toch?

Broodje met champignons, kruidenboter en mozzarella

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: Snel klaarDifficulty: Makkelijk
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calories

300

kcal

Een lekkere lunch: rijkbelegd broodje met kruidenboter, gebakken champignons en bolletjes mozzarella.

Ingrediënten

  • 2 (volkoren) broodjes

  • 50 gr kruidenboter

  • 75 gr mozzarella (bolletjes)

  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de champignons in grove stukken. Bak ze in wat kruidenboter of olijfolie met wat peper en zout een paar minuten, tot ze mooi gebruind en geslonken zijn.
  • Laat ondertussen de mozzarella uitlekken en besmeer het brood met de kruidenboter.
  • Roer de bolletjes mozzarella door de gebakken champignons en beleg het broodje ermee.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten