Als je mijn blog al wat langer volgt weet je wellicht wel dat ik mijn best probeer te doen om zo min mogelijk eten weg te gooien. No waste dus. Inmiddels kun je al een hele reeks ‘koken met restjes’ blogs vinden op culi-sandra.nl. In deze reeks blogjes geef ik je tips om restjes die je in de koelkast vindt, niet weg te gooien, maar er alsnog iets lekkers mee te maken. Een goed voorbeeld van koken met restjes is deze broodpudding met witte chocolade, karamel en abrikozen.
Oud brood – gooi het niet weg!
Misschien gooi jij oud brood of kapjes brood altijd weg? Dat hoeft niet, want je kunt daar nog van alles mee maken! Wentelteefjes, croutons, paneermeel…
Maar de allerlekkerste manier om oud brood te verwerken is toch wel het maken van broodpudding. Eigenlijk smaakt broodpudding een beetje naar wentelteefjes. En dit is echt een ‘deluxe’ versie met abrikozen, stukjes witte chocolade en salted caramel saus…
Zeker weten dat je na het proeven van deze broodpudding met witte chocolade voortaan met liefde je restjes brood invriest tot je voldoende hebt voor dit recept!
Welk brood voor broodpudding?
Je kunt dit recept met allerlei soorten brood maken. Wit brood vind ik persoonlijk het lekkerste, maar je kunt ook bijvoorbeeld brioche, duivenkater of stokbrood kunnen gebruiken… En nu ik erover nadenk: die zoete melkbroodjes uit zo’n grote zak zullen het ook wel goed doen in dit recept!
Deze zalige broodpudding met abrikozen is heerlijk als zoet ontbijt, maar je zou hem zelfs als toetje kunnen serveren, zeker door de toevoeging van de karamelsaus is dit namelijk echt een feestelijk recept!
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
8 Reacties
Atie Groot
10 maart 2017 at 09:02Wat een lekker recept Sandra, dit gaan we zeker een keer maken!
Sandra
10 maart 2017 at 09:42Leuk! Hoop dat het jullie net zo goed smaakt als ons!
Eef
10 maart 2017 at 07:57Dit ziet er echt heerlijk uit! Zelf heb ik een paar weken terug met stokbrood een soort wentelteefjes uit de oven gemaakt, lijkt een beetje hierop volgens mij. Maar dat was niet zo’n heerlijke deluxe versie hoor. Man, man wat lekker. In jenever geweekte abrikozen en salted caramel, yum!
Sandra
10 maart 2017 at 09:42Oeh dat is ook slim! Stokbrood wordt natuurlijk heel snel oud, dus een slimme manier om het niet weg te hoeven gooien :-)
Anne-Marie
10 maart 2017 at 06:45Ik heb nog nooit broodpuddding gemaakt en het leek me ook eigenlijk niet lekker. Maar nu ik lees dat het naar wentelteefjes smaakt moet ik het misschien toch maar een keer proberen.
Sandra
10 maart 2017 at 06:47Ja het woord broodpudding is gewoon niet zo aanlokkelijk haha! Maar ik vind het echt heel lekker!
Daniëlle
10 maart 2017 at 06:42Dit klinkt echt heel lekker!
Sandra
10 maart 2017 at 06:47Jaaa, is het ook! Echt een aanrader!