ontbijt

Broodpudding van croissants

Broodpudding van croissants

Broodpudding van croissants – het is een perfect no waste ontbijt! Broodpudding maak je namelijk het liefste van oud brood of in dit geval: oude croissants. Perfect om je restjes van Pasen op te maken! Broodpudding kun je van allerlei soorten brood maken. Zo maakte ik al eens een pudding met oud brood met abrikozen en salted caramel, en een pudding van oliebollen. Maar vandaag maak ik dus broodpudding van croissants. Ik kwam op het idee omdat ik ‘s avonds vlak voor sluitingstijd nog even boodschappen ging doen. De broodafdeling was al bijna leeg maar er lagen nog wel vier croissantjes. Die zouden natuurlijk nooit meer verkocht worden, want de volgende ochtend zijn ze niet meer lekker. Tenzij je ze verwerkt tot een warme, zoete broodpudding natuurlijk! In dit geval waren het chocoladecroissants, maar je kunt er ook prima gewone croissants voor gebruiken.

Recept broodpudding van croissants

Voor 2-3 personen

  • 4 (chocolade) croissants, je kunt ook gewone croissants gebruiken
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker

Tip: gebruik je gewone croissants in plaats van chocolade-croissants om de broodpudding te maken? Roer dan bijvoorbeeld een theelepel kaneel door het ei-mengsel, of een theelepel vanille-essence. Zo geef je de broodpudding extra smaak!

Zo maak je de croissant-broodpudding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Pak een ovenschaal en scheur de croissants in stukken, bedek de ovenschaal ermee.
  • Klop de eieren los in een kom en meng de suiker en de melk erdoor.
  • Giet het mengsel over de stukjes croissant en laat een paar minuten staan, zodat de croissants het mengsel deels op kunnen nemen.
  • Bak daarna de croissant broodpudding in 30 tot 35 minuten gaar. Laat een paar minuten afkoelen en serveer.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten