Menu
ontbijt

Broodpudding van croissants

Broodpudding van croissants

Broodpudding van croissants – het is een perfect no waste ontbijt! Broodpudding maak je namelijk het liefste van oud brood of in dit geval: oude croissants. Perfect om je restjes van Pasen op te maken!

Croissants broodpudding

Broodpudding kun je van allerlei soorten brood maken. Zo maakte ik al eens een pudding met oud brood met abrikozen en salted caramel, en een pudding van oliebollen. Je kunt er ook krentenbrood voor gebruiken bijvoorbeeld. Maar vandaag maak ik dus broodpudding van croissants.

Gered van de vuilnisbak

Ik kwam op het idee omdat ik ‘s avonds vlak voor sluitingstijd nog even boodschappen ging doen. De broodafdeling was al bijna leeg maar er lagen nog wel vier croissantjes. Die zouden natuurlijk nooit meer verkocht worden, want de volgende ochtend zijn ze niet meer lekker. Tenzij je ze verwerkt tot een warme, zoete broodpudding natuurlijk!

Broodpudding van croissants – variaties

Voor dit recept maakte ik gebruik van chocoladecroissants, maar je kunt er ook prima gewone croissants voor gebruiken. Een paar variatie-ideeën:

  • Gebruik gewone croissants, maar bestrooi ze met stukjes gehakte chocolade voor je de broodpudding van croissants gaat afbakken.
  • Stop stukjes zacht fruit tussen de croissants voor het bakken. Frambozen en aardbeien lijken me erg lekker.
  • Serveer er een schepje (warme) fruitcompote bij.

Broodpudding van croissants

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

687

kcal

Een lekker ontbijt om oude croissantjes in te verwerken (maar verse kunnen ook!): broodpudding van croissants.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 4 (chocolade) croissants, je kunt ook gewone croissants gebruiken

  • 300 ml 300 melk

  • 2 2 eieren

  • 50 gr 50 suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Pak een ovenschaal en scheur de croissants in stukken, bedek de ovenschaal ermee.
  • Klop de eieren los in een kom en meng de suiker en de melk erdoor. Giet het mengsel over de stukjes croissant en laat een paar minuten staan, zodat de croissants het mengsel deels op kunnen nemen.
  • Bak daarna de croissant broodpudding in 30 tot 35 minuten gaar. Laat een paar minuten afkoelen en serveer.

Opmerkingen

  • Tip: gebruik je gewone croissants in plaats van chocolade-croissants om de broodpudding te maken? Roer dan bijvoorbeeld een theelepel kaneel door het ei-mengsel, of een theelepel vanille-essence. Zo geef je de broodpudding extra smaak!
Broodpudding croissants

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter