Menu
zoet

Brownies met karamel en butterscotch

Brownies met butterscotch

Deze fudge brownies met karamel en butterscotch moét je gewoon een keer maken. Een ‘gewone’ brownie is al een feestje op zich, maar denk je eens in dat je in plaats van gewone chocolade, butterscotch chocolade gebruikt. En er dan ook nog eens stukjes fudge aan toevoegt. Denk je eens in dat die stukjes fudge in de oven gaan smelten en, en… Hou maar op, maak me gek!

De lekkerste brownies met karamel

Toen ik deze brownie alweer een paar jaar terug meenam naar het werk als traktatie voor mijn verjaardag, kreeg ik van een collega het allermooiste compliment; dit was de lekkerste brownie die ze ooit had gegeten. Daar word je toch blij van :-) Daarom: het recept voor deze fudge brownies met karamel en butterscotch. Zodat ook jij de lekkerste brownies ooit kunt maken!

Tip: als je deze karamel brownies ook zo lekker vond, probeer dan ook eens mijn andere brownie recepten. Zoals deze red velvet cheesecake brownies, of deze cheesecake brownies met frambozen.

Lauwwarme brownies

Tip: eet deze brownies als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst. Mocht je denken dat deze brownies niet binnen twee dagen opgaan (in theorie is dat een mogelijkheid…) dan kun je de stukjes brownie prima invriezen. 90 seconden oppiepen in de magnetron op de ontdooistand en je hebt een heerlijk warme brownie! Mocht dat niet lukken, serveer deze brownies met karamel dan op kamertemperatuur.

Deze brownie met karamel is heerlijk bij een kopje koffie, of serveer ze warm met vanille-ijs als toetje!

Dit recept werd eerder gepubliceerd in delicious. magazine

Brownies met butterscotch

Brownies met karamel en butterscotch

Brownies met een twist! Deze brownies zijn gevuld met karamel en butterscotch chocolade. Zalig bij de koffie of als toetje met een bolletje ijs.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 16 stukjes

Ingrediënten

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr butterscotch chocolade
  • 350 gr suiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 10 blokjes fudge

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ingevette bakvorm (22×22 cm) met bakpapier.
  • Smelt de boter en de stukjes butterscotch chocolade au bain marie boven een zacht vuurtje.
  • Meng de suiker met de cacao, bloem en bakpoeder. Meng de eieren erdoor. Roer voorzichting het boter-butterscotch mengsel door het beslag.
  • Hak de fudge grof en roer deze door het beslag.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie 35-40 minuten. In het midden is hij dan als het goed is nog een beetje wiebelig maar dat is juist lekker!
  • Laat de karamelbrownie afkoelen in de bakvorm en verwijder hem daarna voorzichtig uit de vorm.

Notities

Je kunt de stukken brownie eventueel invriezen voor later, als je ze niet binnen een dag of twee op kunt eten. Tip: deze brownie smaakt ook heel lekker als hij een beetje warm is, met een bolletje ijs erbij! Je kunt de brownie hiervoor eventjes oppiepen in de magnetron.

Voedingswaarden

Calories: 353kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept brownies butterscotch

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept