zoet

Brownies met karamel en butterscotch

Brownies met karamel en butterscotch

Een ‘gewone’ brownie is al een feestje op zich, maar denk je eens in dat je in plaats van gewone chocolade, butterscotch chocolade gebruikt. En er dan ook nog eens stukjes fudge aan toevoegt. Denk je eens in dat die stukjes fudge in de oven gaan smelten en, en… Hou maar op, maak me gek! Deze fudge brownies met karamel en butterscotch moét je gewoon een keer maken. Toen ik deze brownie meenam naar het werk als traktatie voor mijn verjaardag, kreeg ik van een collega het allermooiste compliment; dit was de lekkerste brownie die ze ooit had gegeten. Daar word je toch blij van :-) Daarom: het recept voor deze fudge brownies met karamel en butterscotch:

Tip: eet deze brownies als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst. Mocht je denken dat deze brownies niet binnen twee dagen opgaan (in theorie is dat een mogelijkheid…) dan kun je de stukjes brownie prima invriezen. 90 seconden oppiepen in de magnetron op de ontdooistand en je hebt een heerlijk warme brownie!

Deze brownie met karamel is heerlijk bij een kopje koffie, of serveer ze met vanille-ijs als toetje!

Recept brownie met karamel en butterscotch

(voor ongeveer 12-16 stuks)

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr butterscotch chocolade
  • 350 gr witte kristalsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 10 stuks fudge

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ingevette bakvorm (22×22 cm) met bakpapier.

Smelt de boter en de stukjes butterscotch chocolade au bain marie boven een zacht vuurtje.

Meng de suiker met de cacao, bloem en bakpoeder. Meng de eieren erdoor. Roer voorzichting het boter-butterscotch mengsel door het beslag.

Hak de fudge grof en roer deze door het beslag.

Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie 35-40 minuten. In het midden is hij dan als het goed is nog een beetje wiebelig maar dat is juist lekker!

Laat de karamelbrownie afkoelen in de bakvorm en verwijder hem daarna voorzichtig.

Dit recept werd eerder gepubliceerd in delicious. magazine

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten