Menu
voorgerechten

Bruschetta’s – 10x ideeën voor toppings

bruschetta met chorizo

Bruschetta’s vind ik ontzettend leuk om te maken. Het is een ideaal gerechtje om in grote hoeveelheden te maken en je kunt er alle kanten mee op. Ook ziet zo’n grote plank met belegde broodjes er al snel heel feestelijk uit. Leuk om te serveren op een verjaardag, bij een kom soep bijvoorbeeld.

Recept bruschetta

Bruschetta brie

Je maakt bruschetta heel eenvoudig door je favoriete stokbrood (of neem een lekkere ciabatta bijvoorbeeld) in dunne plakken te snijden.

Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en grill het brood in de oven of in een grillpan aan beide kanten tot je broodjes mooi knapperig zijn.

De bruschetta beleggen

bruschetta met mozzarella
bruschetta met champignons

Nu kan het beleggen gaan beginnen! Zoals gezegd kun je alle kanten op met bruschetta’s, dus ik geef je een paar ideetjes:

10x brushetta beleggen

  • Ricotta (met citroenschil, peper en zout), gehalveerde cherrytomaatjes, basilicum en balsamico
  • Pesto, rauwe ham en mozzarella
  • Mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat
  • Blauwe kaas, plakjes peer en walnoten
  • Brie of geitenkaas en honing
  • Prosciutto en gegrilde courgette
  • Prosciutto, perzik en blauwe kaas
  • Prosciutto, parmezaan en balsamico
  • Gebakken champignons met knoflook en tijm
  • Uitgebakken chorizo met ui, tomaat, tijm en oregano (zie het uitgewerkte recept hieronder)

Afhankelijk van het beleg kun je de bruschetta nog een paar minuten terugplaatsen in de oven. Dit is bijvoorbeeld heel lekker bij de combinatie van mozzarella, pesto en tomaat, brie/geitenkaas & honing en de versie met champignons.

Recept bruschetta met chorizo

Eén van mijn favoriete nieuwe combinaties is bruschetta met chorizo en ui. Ik geef je het recept:

Bruschetta’s met chorizo

5 from 1 stem
Gang: HapjeKeuken: ItaliaansNiveau: Eenvoudig
Voor

8

sneetjes
Voorbereiding

4

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

kcal

Zelf bruschetta maken is heel makkelijk en je kunt alle kanten op met de toppings. Deze versie met chorizo is één van mijn favorieten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 8 sneetjes 8 stokbrood

  • 100 gr 100 chorizo

  • 1 1 ui

  • 5 5 trostomaatjes

  • 0,5 tl 0,5 oregano

  • 0,5 tl 0,5 tijm

Bereiding

  • Besmeer de sneetjes brood lichtjes met olijfolie en bak ze in een grillpan of onder de grill van je oven tot ze aan beide kanten mooie grillstreepjes hebben.
  • Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak deze uit in een droge koekenpan.
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg deze toe aan de chorizo, bak ca 5 minuten mee tot de ui wat zachter is geworden.
  • Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Dep goed droog en voeg samen met de kruiden toe aan de pan.
  • Bak nog even mee en beleg vervolgens de brushetta met het chorizo / ui / tomaat mengsel.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept bruschetta

1 Reactie

  • Eef
    28 december 2015 at 10:58

    Heerlijk! Laatst nog bruchetta’s gemaakt met knoflook & tomaat, simpel maar o zo fijn. Jouw versie met ricotta, tomaatjes & balsamico lijkt me ook heerlijk. Die ga ik even onthouden voor oud & nieuw :)

    Reply

Laat een reactie achter