voorgerechten

Bruschetta’s – een feestelijk voorafje

Bruschetta's - een feestelijk voorafje

Bruschetta’s vind ik ontzettend leuk om te maken. Het is een ideaal gerechtje om in grote hoeveelheden te maken en je kunt er alle kanten mee op. Ook ziet zo’n grote plank met belegde broodjes er al snel heel feestelijk uit. Leuk om te serveren op een verjaardag, bij een kom soep bijvoorbeeld. Of op Oud&Nieuw natuurlijk!

Recept bruschetta

Je maakt bruschetta heel eenvoudig door je favoriete stokbrood (of neem een lekkere ciabatta) in dunne plakken te snijden.

Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en grill het brood in de oven of in een grillpan aan beide kanten tot je broodjes mooi knapperig zijn.

Nu kan het beleggen gaan beginnen! Zoals gezegd kun je alle kanten op met bruschetta’s, dus ik geef je een paar ideetjes:

  • Ricotta (breng op smaak met citroenschil, peper en zout), gehalveerde cherrytomaatjes, basilicum en balsamico (zie foto).
  • Pesto, rauwe ham en mozzarella
  • Blauwe kaas, plakjes peer en walnoten
  • Geitenkaas en honing
  • Prosciutto en gegrilde courgette
  • Prosciutto, parmezaan en balsamico
  • Gebakken champignons en peterselie

Afhankelijk van het beleg kun je de bruschetta nog een paar minuten terugplaatsen in de oven. Dit is bijvoorbeeld heel lekker bij de combinatie van geitenkaas & honing en de versie met champignons.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Heerlijk! Laatst nog bruchetta’s gemaakt met knoflook & tomaat, simpel maar o zo fijn. Jouw versie met ricotta, tomaatjes & balsamico lijkt me ook heerlijk. Die ga ik even onthouden voor oud & nieuw :)

    28 december 2015 at 10:58
  • Reactie achterlaten