drankjes

Bubble tea met gember en amandelmelk

Bubble Tea met gember en amandelmelk

Bubble Tea dronk ik alweer een tijd geleden voor het eerst, in Athene was dat. Sindsdien heb ik het nog een paar keer gedronken, heerlijk vind ik het! Maar het zelf maken, dat was eigenlijk nooit in me opgekomen. Tot ik een tijdje geleden de Oosterse supermarkt afstruinde en een zakje tapioca-parels vond. Ik wist dat je deze nodig had om zelf Bubble Tea te maken dus ik gooide ze snel in mijn mandje en daarna in mijn keukenkastje. Waar ze een flinke tijd ongebruikt bleven staan overigens. Maar, toen ik onlangs een pak amandelmelk opgestuurd kreeg, wist ik al snel: hiermee ga ik Bubble Tea maken. Bij het opruimen van mijn keukenkastjes kwam ik ook nog een restje gembersiroop tegen, waarbij het idee voor deze gember Bubble Tea ontstond. De eerste poging was meteen een succes, wat is dit lekker zeg! De Bubble Tea is lekker zoet maar door de frisse smaak van de gember wordt het ook weer niet té zoet. De tapiocaparels zijn overigens smaakloos. 

Rietjes voor Bubble Tea

Nog een klein probleempje: die tapioca-parels die gaan dus enorm opzwellen als je ze kookt. Ze worden zo groot dat je ze niet door een normaal rietje in je mond krijgt. Het is dus wel handig om extra grote rietjes aan te schaffen als je deze Bubble Tea wilt serveren. Gelukkig worden er speciale Bubble Tea-rietjes gemaakt, who knew! Er zijn verschillende webshops waar je de rietjes online kunt bestellen.

Recept Bubble Tea met gember

Voor 2 personen

  • 1 kop tapioca-parels
  • 2 zakjes gemberthee
  • 400 ml amandelmelk
  • 4 tl gembersiroop

Zo maak je de gember Bubble Tea met amandelmelk

  • Zet eerst de thee: maak thee van 400 ml water en twee zakjes gemberthee. Laat de thee afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Bereid de tapioca-parels volgens de aanwijzingen op de verpakking: breng 10 koppen water aan de kook, voeg de tapioca-parels toe en roer zachtjes door. Breng het op een middelhoog vuur aan de kook en dek af met een deksel. Laat de parels 3 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de parels nog drie minuten in het hete water zitten. Giet ze daarna af en doe ze een half minuutje in een kom met koud water zodat ze af kunnen koelen. Verdeel de tapioca-parels daarna over twee grote glazen of Mason Jars.
  • Meng de gemberthee met de amandelmelk en de gembersiroop, roer goed door.
  • Giet het mengsel over de tapioca-parels en klaar is je Bubble Tea! Serveer de Bubble Tea direct.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten