Menu
vis / Hoofdgerechten

Quinoa met courgette en gerookte zalm

Quinoa met courgette en gerookte zalm

Quinoa met courgette & gerookte zalm. Een lekker licht avondmaaltje, zeker door de toevoeging van frisse munt en limoen. Een paar jaar geleden zag je dit ‘superfood’ overal, maar volgens mij is het de laatste tijd niet zo heel populair meer. Zelf vind ik het nog steeds lekker en een leuke afwisseling met pasta, rijst en aardappels. Door de neutrale smaak van quinoa kun je het combineren met veel andere smaken, zoals in dit recept.

Restje wordt lunch

Dit zijn van die recepten waarvan je hoopt dat er iets overblijft van het avondeten. Dit gerecht is namelijk ook koud lekker, en daarmee een heerlijke & voedzame lunch de volgende dag. Bewaar de quinoa met courgette en gerookte zalm in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast, dan kun je het de volgende dag nog prima eten.

Quinoa met gerookte zalm

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VisNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

535

kcal

Een lekkere, snelle en voedzame maaltijd: quinoa met courgette en gerookte zalm

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 100 gr 100 quinoa

  • 500 ml 500 groentenbouillon

  • 1 1 courgette

  • 1 1 venkel

  • 100 gr 100 gerookte zalm

  • 10 takjes 10 munt

  • 1 1 limoen

  • 2 el 2 olijfolie + 1 el extra voor het grillen

  • 0,5 el 0,5 azijn

  • 1 tl 1 korianderzaad

  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de quinoa in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de venkel en courgette fijn (houd het venkel-loof achter). Schep de groenten om met 1 el olijfolie, peper en zout, en grill deze in enkele minuten gaar.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, rasp & sap van de limoen, het korianderzaad en peper en zout.
  • Snijd de munt fijn en meng deze door de dressing, houd een beetje achter voor de garnering.
  • Meng de dressing door de quinoa, verdeel over de borden en verdeel de gerookte zalm erover. Garneer met de overgebleven munt, het venkelloof en eventueel wat extra limoenrasp.

Opmerkingen

  • Voor dit recept gebruik je een halve rode ui. Gebruik de rest bijvoorbeeld in een salade of maak de ui in (lekker op een broodje).
  • Tip: dit gerecht is ook lekker met warmgerookte zalm.
Recept quinoa met courgette en zalm

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter