Menu
vis

Bulgur met gerookte zalm

Het recept voor deze bulgur salade zat laatst in de HelloFresh Box. Zelf de HelloFresh Box een keer proberen? Maak dan gebruik van deze kortingscode waarmee je €20 korting krijgt op je eerste box! Ik raad aan om volkoren bulgur te gebruiken om het gerecht extra gezond te maken.

Bulgur met gerookte zalm

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VisDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

551

kcal

Een lekkere, snelle en voedzame maaltijd: bulgur met gerookte zalm en courgette.

Ingrediënten

  • 20 gr amandelen

  • 1 tl komijnzaad

  • 170 gr bulgur

  • 0,5 rode ui

  • 1 courgette

  • 0,5 limoen

  • 4 takjes dille

  • 40 gr rucola

  • 200 gr gerookte zalm

  • 2 el olijfolie

  • 600 ml groentenbouillon

Bereiding

  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan. Voeg een eetlepel olijfolie toe aan de komijn en voeg de bulgur toe. Bak twee minuten en schenk de bouillon erover. Laat dit in een kwartier droogkoken.
  • Snijd ondertussen de rode ui fijn en schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Pers de limoen uit en hak de dille fijn.
  • Met de courgette met een eetlepel olijfolie goed door elkaar. Grill de courgette in een grillpan twee minuten aan elke kant en doe ze terug in de kom.
  • Roer de bulgur los met een vorm en meng met de courgette, rucola, rode ui en dille. Besprenkel eventueel met nog wat olifolie en breng op smaak met de limoensap, peper en zout.
  • Maak de gerookte zalm fijn en serveer bij de salade. Bestrooi met de amandelen.

Opmerkingen

  • Voor dit recept gebruik je een halve rode ui. Gebruik de rest bijvoorbeeld in een salade of maak de ui in (lekker op een broodje).

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter