vegetarisch

Burgers van zoete aardappel

Burgers van zoete aardappel

Op MeatFreeMonday schotel ik je een nieuw gerecht voor zonder vlees of vis. Want iedere dag vlees eten is helemaal niet nodig. Probeer eens deze burgers van zoete aardappel.

Recept zoete aardappel burgers

(voor 4 burgers – hoofdgerecht voor 2 personen)

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 kleine eieren
  • 3 el bloem
  • 4 takjes peterselie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 meergranen bolletjes
  • flinke hand sla

Rasp de zoete aardappel met een grove rasp. Snijd de ui en de knoflook fijn.

Meng de ui, knoflook eieren, bloem, peterselie en de specerijen door de zoete aardappel.

Vorm vier burgers van het mengsel en verpak deze in plasticfolie. Leg ze twintig minuten in de vriezer zodat ze even op kunnen stijven.

Bak de zoete aardappel burgers in ca 12-15 minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer ze op de meergranenbolletjes, met wat sla.

Lekker om bij de zoete aardappel burgers te serveren is een homemade knoflooksaus. Ohja, en een beetje (zelfgemaakte) chilisaus erbij is heerlijk!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten