Hmm, een makkelijk recept voor carrot cake muffins is nooit weg! Het fijne aan deze carrot cake muffins is dat het beslag lekker makkelijk is. In plaats van boter gebruik je namelijk zonnebloemolie en dat mengt lekker makkelijk.
Snel recept carrot cake muffins
De beroemde carrot cake ken je ongetwijfeld wel. Het is één van mijn favoriete taarten en ik maak hem dan ook regelmatig. Deze carrot cake muffins zijn een lekkere variatie op het taart-recept.
Het recept is niet moeilijk en je muffins zijn snel gemaakt. Als je nog meer tijd wilt besparen, kun je ook gesneden wortels gebruiken voor dit recept. Die zijn iets minder fijngesneden dan wanneer je de wortels zelf raspt, maar ze smaken evengoed prima in deze wortelmuffins.
Wortelmuffins invriezen
Tip: eet je de carrot cake muffins niet binnen een dag of twee op? Je kunt ze ook prima invriezen, zonder frostinglaag.

Carrot cake muffins
Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 3 tl bakpoeder
- 100 gr suiker
- 1 snufje zout
- 1 ei
- 300 ml amandelmelk (ongezoet)
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 rijpe banaan
- 2 tl kaneel
- 75 gr geraspte wortel
- 50 gr walnoten
- 200 gr roomkaas (bv Philadelphia)
- 50 gr poedersuiker
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout.
- Klop het ei los en voeg deze samen met de melk en de olie toe aan de kom. Meng alles door elkaar met een spatel.
- Prak de banaan fijn en spatel deze samen met de kaneel door het beslag. Rasp de wortel en hak de walnoten grof. Roer deze door het beslag.
- Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag en bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar.
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en besmeer de carrot cake muffins met deze topping. Garneer naar wens met wat extra geraspte wortel of gehakte noten.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties