Menu
zoet

Carrot cake muffins

Hmm, een makkelijk recept voor carrot cake muffins is nooit weg! Het fijne aan deze carrot cake muffins is dat het beslag lekker makkelijk is. In plaats van boter gebruik je namelijk zonnebloemolie en dat mengt lekker makkelijk.

Snel recept carrot cake muffins

De beroemde carrot cake ken je ongetwijfeld wel. Het is één van mijn favoriete taarten en ik maak hem dan ook regelmatig. Deze carrot cake muffins zijn een lekkere variatie op het taart-recept.

Het recept is niet moeilijk en je muffins zijn snel gemaakt. Als je nog meer tijd wilt besparen, kun je ook gesneden wortels gebruiken voor dit recept. Die zijn iets minder fijngesneden dan wanneer je de wortels zelf raspt, maar ze smaken evengoed prima in deze wortelmuffins.

Wortelmuffins invriezen

Tip: eet je de carrot cake muffins niet binnen een dag of twee op? Je kunt ze ook prima invriezen, zonder frostinglaag.

Carrot cake muffins

5 from 2 stemmen
Gang: TaartKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor

12

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

289

kcal

Deze makkelijke muffins maak je in een handomdraai. Met de smaak van carrot cake en een simpele frosting van roomkaas.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 300 gr 300 bloem

  • 3 tl 3 bakpoeder

  • 100 gr 100 suiker

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 1 ei

  • 300 ml 300 amandelmelk (ongezoet)

  • 100 ml 100 zonnebloemolie

  • 1 1 rijpe banaan

  • 2 tl 2 kaneel

  • 75 gr 75 geraspte wortel

  • 50 gr 50 walnoten

  • 200 gr 200 roomkaas (bv Philadelphia)

  • 50 gr 50 poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout.
  • Klop het ei los en voeg deze samen met de melk en de olie toe aan de kom. Meng alles door elkaar met een spatel.
  • Prak de banaan fijn en spatel deze samen met de kaneel door het beslag.
    Rasp de wortel en hak de walnoten grof. Roer deze door het beslag.
  • Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag en bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar.
  • Meng de roomkaas met de poedersuiker en besmeer de carrot cake muffins met deze topping. Garneer naar wens met wat extra geraspte wortel of gehakte noten.
Recept carrot cake muffins

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter