zoet

Carrot cake muffins

De beroemde carrot cake ken je ongetwijfeld wel. Het is één van mijn favoriete taarten en ik maak hem dan ook regelmatig. Deze carrot cake muffins zijn een lekkere variatie op het taart-recept. Het fijne aan deze carrot cake muffins is dat het beslag lekker makkelijk is. In plaats van boter gebruik je namelijk zonnebloemolie en dat mengt lekker makkelijk.

Tip: eet je de carrot cake muffins niet binnen een dag of twee op? Je kunt ze ook prima invriezen, zonder frostinglaag.

Recept carrot cake muffins

(12 stuks)

  • 300 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 100 gr suiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 300 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 rijpe banaan
  • 2 flinke tl kaneel
  • 75 gr geraspte wortel
  • 50 gr walnoten
  • 200 gr philadelphia of andere zachte roomkaas
  • 50 gr poedersuiker

Zo maak je de worteltaart-muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout.
  • Klop het ei los en voeg deze samen met de melk en de olie toe aan de kom. Meng alles door elkaar met een spatel.
  • Prak de banaan fijn en spatel deze samen met de kaneel door het beslag.
  • Rasp de wortel en hak de walnoten grof. Roer deze door het beslag.
  • Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag en bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar.
  • Meng de roomkaas met de poedersuiker en besmeer de carrot cake muffins met deze topping. Garneer naar wens met wat extra geraspte wortel of gehakte noten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten