zoet

Carrot Cake of Worteltaart

Carrot cake - worteltaart

Oh carrot cake, how I love you…. En hoe erg moet ik je op elke verjaardag weer verdedigen, want altijd zijn er weer mensen die hun neus ervoor optrekken: worteltjestaart. Tja, eerlijk is eerlijk, echt lekker klinkt het ook niet, daarom geef ik er ook meestal de voorkeur aan om het carrot cake te noemen, klinkt toch al iets vriendelijker. En voor mensen die ook dat niet vertrouwen noem ik het ook wel eens gewoon een kruidencake met banaan en walnoten. Als ze het dan hebben geproefd en zeggen het heerlijk te vinden onthul ik het ‘geheim’, je zit worteltaart te eten! Altijd weer verbaasde blikken.

Het lekkerste carrot cake recept

Bij deze deel ik graag mijn all-time favourite recept voor carrot cake met jullie. Ik heb verschillende recepten geprobeerd maar dit is veruit de lekkerste. Zoet, maar niet té, en de frosting is overheerlijk! Wat erg fijn is aan dit recept voor worteltaart, is dat je het met zonnebloemolie maakt in plaats van met boter. Daardoor krijg je snel een glad beslag en je hoeft niet te wachten tot de boter op kamertemperatuur is gekomen, handig!

Carrot Cake of Worteltaart

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stukken
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

459

kcal

Carrot cake is een zalige taart. Lekker kruidig, zoet maar niet té zoet, en met een heerlijke laag frosting.

Ingrediënten

  • Voor de carrot cake
  • 4 4 eieren
    200 g lichtbruine basterdsuiker
    200 ml zonnebloemolie
    250 g zelfrijzend bakmeel
    2 tl kaneelpoeder
    1/2 zakje bakpoeder
    300 g winterpeen
    2 bananen
    60 gr walnoten

  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker

  • 200 ml zonnebloemolie

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 2 tl kaneel

  • 8 gr bakpoeder

  • 300 gr wortel

  • 2 bananen

  • 60 gr walnoten

  • Voor de frosting
  • 25 g boter

  • 200 gr poedersuiker

  • 3 el mon chou of andere roomkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespuntje zout tot een crème.
  • Zet de mixer op de laagste stand en giet de olie al mixend langzaam bij het mengsel. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het mengsel en meng voorzichtig alles door elkaar met een houten lepel.
  • Rasp de wortel, prak de banaan goed fijn en hak de walnoten grof. Voeg deze ingrediënten toe en meng nogmaals voorzichtig door.
  • Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met olie en giet het mengsel in de vorm. Bak de taart ongeveer 50 min. (check na 40 minuten even of het niet te hard gaat!) en laat de worteltaart helemaal afkoelen.
  • Laat ondertussen de ingrediënten voor de frosting op kamertemperatuur komen en meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot een glazuur. Verdeel dit met de bolle kant van een lepel over de carrot cake. Je kunt de taart naar wens nog garneren met bijvoorbeeld walnoten of marsepeinen worteltjes.

Opmerkingen

  • Zonder de frosting kun je de worteltaart goed invriezen voor later.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Nanda

    Hey! Ziet er fantastisch uit, ga hem morgen maken. Wat kan ik gebruiken ipv zonnebloemolie? Olijfolie of gesmolten boter…?

    5 mei 2017 at 10:03
    • Reply Sandra

      Wat leuk! Olijfolie zou ik niet doen want dat geeft een aparte smaak. Gesmolten boter moet volgens mij prima kunnen! Ben benieuwd naar het resultaat :-)

      5 mei 2017 at 17:42
      • Reply Nanda

        Hij is gelukt hoor, tis een plaatje en, whooo, wat onwijs lekker!!!

        6 mei 2017 at 19:34

    Reactie achterlaten