Menu
zoet

Carrot Cake of Worteltaart

Carrot cake met roomkaasfrosting

Oh carrot cake, zo ontzettend lekker! En toch zijn er nog altijd mensen die hun neus optrekken voor “worteltjestaart”. Tja, eerlijk is eerlijk, echt lekker klinkt het ook niet, daarom geef ik er ook meestal de voorkeur aan om het carrot cake te noemen. Inmiddels is deze Amerikaanse taart helemaal ingeburgerd en krijg je die opgetrokken neuzen gelukkig steeds minder vaak te zien. Geen wonder ook: een heerlijk kruidige cake met een laag zoete roomkaas-frosting erop. Wie houdt daar nu niet van?

Het lekkerste carrot cake recept

Bij deze deel ik graag mijn all-time favourite recept voor carrot cake met jullie. Ik heb verschillende recepten geprobeerd maar dit vind ik veruit de lekkerste. Kruidig, zoet maar niet té zoet, en de frosting is zo lekker! Maar wat ik vooral zo lekker vind aan deze carrot cake is dat hij súper luchtig en ‘sappig’ is. Van een droge cake wordt niemand blij ten slotte. Wat erg fijn is aan dit recept voor worteltaart, is dat je het met zonnebloemolie maakt in plaats van met boter. Daardoor krijg je snel een glad beslag en je hoeft niet te wachten tot de boter op kamertemperatuur is gekomen, handig!

Carrot Cake of Worteltaart

5 from 3 votes
Course: TaartCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stukken
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

459

kcal

Carrot cake is een zalige taart. Lekker kruidig, zoet maar niet té zoet, en met een heerlijke laag frosting.

Ingrediënten

  • Voor de carrot cake
  • 4 eieren

  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker

  • 200 ml zonnebloemolie

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 2 tl kaneel

  • 8 gr bakpoeder

  • 300 gr wortel

  • 2 bananen

  • 60 gr walnoten

  • Voor de frosting
  • 40 g boter

  • 100 gr mon chou of andere roomkaas

  • 100 gr poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespuntje zout im een paar minuten tot een dikke ‘crème’. Klop echt minimaal een paar minuten, des te luchtiger wordt de carrot cake straks.
  • Zet de mixer op de laagste stand en giet de olie al mixend langzaam bij het mengsel. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het mengsel en meng voorzichtig alles door elkaar met een houten lepel.
  • Rasp de wortel (dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar met een handrasp kan het ook), prak de banaan goed fijn en hak de walnoten grof. Voeg deze ingrediënten toe aan het beslag en meng nogmaals voorzichtig door.
  • Vet een springvorm (Ø 22 cm) in met olie en giet het mengsel in de vorm. Bak de carrot cake in 50 tot 60 minuten gaar. Laat de worteltaart helemaal afkoelen.
  • Laat ondertussen de ingrediënten voor de frosting op kamertemperatuur komen en mix de boter glad met de roomkaas. Voeg het vanille-extract en de poedersuiker toe en mix nog even goed door. Verdeel de roomkaas frosting over de carrot cake. Je kunt de taart naar wens nog garneren met bijvoorbeeld walnoten of marsepeinen worteltjes.

Opmerkingen

  • Zonder de frosting kun je de worteltaart goed invriezen voor later.
Carrot cake - worteltaart

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

3 Reacties

  • Nanda
    5 mei 2017 at 10:03

    Hey! Ziet er fantastisch uit, ga hem morgen maken. Wat kan ik gebruiken ipv zonnebloemolie? Olijfolie of gesmolten boter…?

    Reply
    • Sandra
      5 mei 2017 at 17:42

      Wat leuk! Olijfolie zou ik niet doen want dat geeft een aparte smaak. Gesmolten boter moet volgens mij prima kunnen! Ben benieuwd naar het resultaat :-)

      Reply
      • Nanda
        6 mei 2017 at 19:34

        Hij is gelukt hoor, tis een plaatje en, whooo, wat onwijs lekker!!!

        Reply

Laat een reactie achter