zoet

Chai cake met stoofpeertjes

Chai cake met stoofpeertjes

Is het geen plaatje, deze chai cake met stoofpeertjes? Ik zag op Pinterest een paar keer cakes langskomen met rechtopstaande peertjes erin. En die zagen er zo mooi uit, dat ik mijn eigen variant van cake met peertjes wilde maken. Omdat ik de laatste tijd helemaal into chai ben, was de keuze snel gemaakt; het moest een chai cake worden, met daarin chai stoofpeertjes! Ik ben namelijk gek op de winterse smaken van chai: kardemom is één van mijn favoriete specerijen en kaneel vind ik ook al zo lekker… Met een schepje chai-mix maak je deze cake in een handomdraai!

Chai kruiden

Chai kruiden – of eigenlijk moet ik chai specerijen zeggen, kun je soms kant en klaar kopen, maar ik maak het net zo lief zelf. Ik plaatste al eerder een recept voor chai mix en het is echt heel makkelijk te maken. Je hebt er een paar specerijen voor nodig, waarvan je de meeste vast al in huis hebt. Even alles goed fijn-vijzelen en je hebt een potje chai-mix. Heel handig om op voorraad te hebben want deze winterse mix doet het goed in allerlei recepten. De bekende chai latte natuurlijk, maar een schepje van de mix is ook zalig in je warme havermoutpap, in pannenkoekenbeslag, in koekjesbeslag… En in cake dus!

Chai cake met stoofpeertjes

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: ZoetDifficulty: Gemiddeld
Voor ca

12

dikke plakken
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

1

hour 
Calorieën

289

kcal

Deze cake maak je op smaak met chaikruiden en als extra verrassing is de cake gevuld met stoofpeertjes. Een bijzondere variatie op de gewone cake.

Ingrediënten

  • 200 gr boter + extra voor het invetten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel

  • 200 gr suiker

  • 1 snufje zout

  • 1 tl chai-kruiden

  • 4 eieren

  • 4 chai stoofpeertjes (of gebruik gewone stoofperen)

Bereiding

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakeblik goed in met wat boter. Bestuif de cakevorm met een beetje bloem en klop de overtollige bloem eruit.
  • Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf-tien minuten tot een romig geheel. Klop nu één voor één de eieren erdoor.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel, het zout en de chai-kruiden nu voorzichtig door het beslag.
  • Giet een klein laagje cakebeslag in de vorm en zet de stoofpeertjes in de cakevorm.
    Giet voorzichtig de rest van het beslag erbij en bak de chai-cake in ongeveer een uur gaar.
  • Laat de cake een kwartier afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om hem volledig af te laten koelen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten