zoet

Chai cake met stoofpeertjes

Chai cake met stoofpeertjes

Is het geen plaatje, deze chai cake met stoofpeertjes? Ik zag op Pinterest een paar keer cakes langskomen met rechtopstaande peertjes erin. En die zagen er zo mooi uit, dat ik mijn eigen variant van cake met peertjes wilde maken. Omdat ik de laatste tijd helemaal into chai ben, was de keuze snel gemaakt; het moest een chai cake worden, met daarin chai stoofpeertjes! Ik ben namelijk gek op de winterse smaken van chai: kardemom is één van mijn favoriete specerijen en kaneel vind ik ook al zo lekker… Met een schepje chai-mix maak je deze cake in een handomdraai!

Chai kruiden

Chai kruiden – of eigenlijk moet ik chai specerijen zeggen, kun je soms kant en klaar kopen, maar ik maak het net zo lief zelf. Ik plaatste al eerder een recept voor chai mix en het is echt heel makkelijk te maken. Je hebt er een paar specerijen voor nodig, waarvan je de meeste vast al in huis hebt. Even alles goed fijn-vijzelen en je hebt een potje chai-mix. Heel handig om op voorraad te hebben want deze winterse mix doet het goed in allerlei recepten. De bekende chai latte natuurlijk, maar een schepje van de mix is ook zalig in je warme havermoutpap, in pannenkoekenbeslag, in koekjesbeslag… En in cake dus!

Recept chai cake met stoofpeertjes

Voor ca 12 dikke plakken

 • 200 gr boter + extra voor het invetten
 • 200 gr zelfrijzend bakmeel
 • 200 gr suiker
 • snufje zout
 • 1 flinke tl chai-kruiden
 • 4 eieren
 • 4-5 chai stoofpeertjes (of gebruik gewone stoofperen)

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.

Zo maak je de cake met chaikruiden en stoofperen

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakeblik goed in met wat boter. Bestuif de cakevorm met een beetje bloem en klop de overtollige bloem eruit.
 • Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf-tien minuten tot een romig geheel. Klop nu één voor één de eieren erdoor.
 • Spatel het zelfrijzend bakmeel, het zout en de chai-kruiden nu voorzichtig door het beslag.
 • Giet een klein laagje cakebeslag in de vorm en zet de stoofpeertjes in de cakevorm.
 • Giet voorzichtig de rest van het beslag erbij en bak de chai-cake in ongeveer een uur gaar.
 • Laat de cake een kwartier afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om hem volledig af te laten koelen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten