Menu
ontbijt

Chai porridge – havermoutpap met chai

Chai havermoutpap

Nu het weer zo koud is buiten, krijg ik weer zin in warme ontbijtjes. Eén van de ontbijtjes die de laatste tijd vaak op tafel komt, is havermoutpap, oftewel ‘porridge’ zoals ze het in Engeland & Amerika noemen. Zo maakte ik laatst al deze heerlijke havermoutpap met sinaasappel en vandaag deel ik een lekker recept voor chai porridge voor je. Oftewel: chai havermout.

Zelf chai-kruiden maken

Chai-mix kun je kant en klaar kopen, maar het is ook erg makkelijk om het zelf te maken. Bekijk mijn recept voor chai-mix maar eens. Je hoeft alleen maar de benodigde specerijen te kopen en deze fijn te malen, that’s it! En met zo’n potje kruiden kun je dan weer allerlei lekkers maken. Chai latte natuurlijk, maar zoals je zult zien is een schepje chai in je havermoutpap ook echt heerlijk!

Chai porridge – havermoutpap met chai

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: VeganDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

4

minutes
Calorieën

224

kcal

Een lekker plantaardig ontbijt, vooral lekker bij koud weer: warme havermoutpap met chai-kruiden.

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk

  • 40 gr havermout

  • 1 tl chai-mix

  • 1 tl maple syrup

  • Om te bestrooien: beetje kaneel of extra chai-mix

  • Eventueel: gehakte noten, stukjes (gebakken) appel of peer

Bereiding CHAI PORRIDGE

  • Doe de melk, de havermout en de chai-kruiden in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat vier minuten zachtjes doorkoken tot de havermout de melk bijna heeft opgenomen. Roer regelmatig door.
  • Roer de vanille & honing door de pap en schenk de chai havermout in een kom.
  • Bestrooi de warme havermoutpap met wat extra kaneel of chai-mix en serveer eventueel met gehakte noten, stukjes appel of peer.

Opmerkingen

  • Zelfgemaakte chaikruiden kun je heel lang bewaren als je ze donker bewaart in een goed afsluitbaar potje. Gebruik ze in havermout, maak er chai lattes mee of voeg een schepje toe aan cake- of pannenkoekenbeslag.
Recept chai havermout

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter