Menu
bijgerechten

Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom

Chai stoofperen

Chai stoofperen, het is weer eens een twist op de klassieke stoofpeertjes. Die overigens ook al heerlijk zijn. Maar deze chai stoofpeertjes zijn weer eens wat anders. Je maakt ze met een handjevol ingrediënten die je ook in chaimix terugvind: kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagels. Stuk voor stuk ‘warme’ smaken die echt heerlijk zijn in de winter.

Warm en koud lekker

Je kunt deze chai stoofperen zowel warm als koud eten. Zelf vind ik ze warm het lekkerste. Ze zijn lekker als bijgerecht, maar serveer ze ook eens bij warme havermoutpap of verwerk ze in een cake. Vooral dat laatste geeft een heel leuk effect, maar dat zul je wel zien in dit recept voor chai stoofperen cake.

Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom

4 from 6 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

1

hour 

30

minutes
Calorieën

195

kcal

Een variant op de klassieke stoofpeertjes: Chai stoofperen. Lekker op smaak gebracht met kaneel, steranijs, kruidnagel en kardemom.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 kg 1 stoofperen (Gieser wildeman)

  • 500 ml 500 witte wijn

  • 50 gr 50 suiker

  • 1 1 kaneelstokje

  • 2 2 steranijs

  • 3 3 kruidnagels

  • 3 3 kardemompeulen

Bereiding CHAI STOOFPEERTJES

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
  • Kneus de kardemompeulen (bijvoorbeeld in een vijzel)
  • Voeg de kaneel, steranijs, kruidnagels en kardemompeulen toe en laat de peertjes 1,5 uur zachtjes koken, tot ze gaar zijn.

Opmerkingen

  • Bewaar de stoofperen in de koelkast, in het kookvocht. Dan zijn ze zeker enkele dagen houdbaar. Je kunt de chai stoofpeertjes ook goed invriezen voor later.
Recept chai stoofperen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

4 Reacties

  • Saskia
    11 december 2022 at 15:34

    Hey Sandra!
    Kan je dit op voorhand klaarmaken en de dag erna opwarmen bijvoorbeeld? Wat is dan de beste manier?

    Dankjewel!

    Reply
    • Sandra
      18 december 2022 at 12:02

      Hey Saskia, zeker! Stoofperen blijven altijd erg lang goed. Je kunt het met pan en al in de koelkast zetten (als het is afgekoeld) en daarna op een zacht vuurtje weer opwarmen. Fijne feestdagen!

      Reply
  • André
    14 november 2020 at 12:12

    Dag Sandra,
    klinkt lekker, maar in het recept staat verder niet wat je met de steranijs doet.

    Reply
    • Sandra
      20 november 2020 at 11:44

      Hi André, wat suf van me. Ik heb dit direct toegevoegd in het recept, bedankt voor je scherpe opmerking!

      Reply

Laat een reactie achter