bijgerechten

Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom

Chai stoofperen

Chai stoofperen, het is weer eens een twist op de klassieke stoofpeertjes. Die overigens ook al heerlijk zijn. Maar deze chai stoofpeertjes zijn weer eens wat anders. Je maakt ze met een handjevol ingrediënten die je ook in chaimix terugvind: kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagels. Stuk voor stuk ‘warme’ smaken die echt heerlijk zijn in de winter.

Warm en koud lekker

Je kunt deze chai stoofperen zowel warm als koud eten. Zelf vind ik ze warm het lekkerste. Ze zijn lekker als bijgerecht, maar serveer ze ook eens bij warme havermoutpap of verwerk ze in een cake. Vooral dat laatste geeft een heel leuk effect, maar dat zul je wel zien in dit recept voor chai stoofperen cake.

Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

1

hour 

30

minutes
Calorieën

195

kcal

Een variant op de klassieke stoofpeertjes: Chai stoofperen. Lekker op smaak gebracht met kaneel, steranijs, kruidnagel en kardemom.

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen (Gieser wildeman)

  • 500 ml witte wijn

  • 50 gr suiker

  • 1 kaneelstokje

  • 2 steranijs

  • 3 kruidnagels

  • 3 kardemompeulen

Bereiding CHAI STOOFPEERTJES

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
  • Kneus de kardemompeulen (bijvoorbeeld in een vijzel)
  • Voeg de kaneel, kruidnagels en kardemompeuulen toe en laat de peertjes 1,5 uur zachtjes koken, tot ze gaar zijn.

Opmerkingen

  • Bewaar de stoofperen in de koelkast, in het kookvocht. Dan zijn ze zeker enkele dagen houdbaar. Je kunt de chai stoofpeertjes ook goed invriezen voor later.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten