Chai stoofperen, het is weer eens een twist op de klassieke stoofpeertjes. Die overigens ook al heerlijk zijn. Maar deze chai stoofpeertjes zijn weer eens wat anders. Je maakt ze met een handjevol ingrediënten die je ook in chaimix terugvind: kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagels. Stuk voor stuk ‘warme’ smaken die echt heerlijk zijn in de winter.
Warm en koud lekker
Je kunt deze chai stoofperen zowel warm als koud eten. Zelf vind ik ze warm het lekkerste. Ze zijn lekker als bijgerecht, maar serveer ze ook eens bij warme havermoutpap of verwerk ze in een cake. Vooral dat laatste geeft een heel leuk effect, maar dat zul je wel zien in dit recept voor chai stoofperen cake.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
2 Reacties
André
14 november 2020 at 12:12Dag Sandra,
klinkt lekker, maar in het recept staat verder niet wat je met de steranijs doet.
Sandra
20 november 2020 at 11:44Hi André, wat suf van me. Ik heb dit direct toegevoegd in het recept, bedankt voor je scherpe opmerking!