bijgerechten

Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom

Chai stoofperen

Chai stoofperen, het is weer eens een twist op de klassieke stoofpeertjes. Die overigens ook al heerlijk zijn. Maar deze chai stoofpeertjes zijn weer eens wat anders. Je maakt ze met een handjevol ingrediënten die je ook in chaimix terugvind: kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagels. Stuk voor stuk ‘warme’ smaken die echt heerlijk zijn in de winter. Je kunt deze chai stoofperen zowel warm als koud eten. Zelf vind ik ze warm het lekkerste. Ze zijn lekker als bijgerecht, maar serveer ze ook eens bij warme havermoutpap of verwerk ze in een cake. Vooral dat laatste geeft een heel leuk effect, maar dat zul je wel zien in het recept voor chai stoofperen cake dat ik binnenkort online zal zetten ;-)

Recept chai stoofperen

Voor 6-8 personen

  • 1 kg stoofperen (Gieser wildeman)
  • 500 ml witte wijn
  • 50 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 3 kardemompeulen

Zo maak je de chai stoofpeertjes

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
  • Kneus de kardemompeulen (bijvoorbeeld in een vijzel)
  • Voeg de kaneel, kruidnagels en kardemompeuulen toe en laat de peertjes 1,5 zachtjes koken, tot ze gaar zijn.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten