zoet

Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Cheesecake & brownies, the best of both worlds… Zowel cheesecake als brownie horen tot mijn favoriete taarten. Dus waarom deze twee niet combineren? Het resultaat: een overheerlijke laag brownie (mét stukken chocola) gecombineerd met een frisse cheesecake-laag… Dat kan niet anders dan goddelijk smaken! Snel maken dus, deze cheesecake brownies, zeker weten dat je hier punten mee gaat scoren… Tip: je kunt de in stukken gesneden brownie heel goed invriezen, maar of je dat wilt is een tweede ;-)

Recept cheesecake brownies

(voor 12-16 stukken brownie)

  • 100 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr kristalsuiker
  • 200 gr mon chou
  • Snufje zout
  • 3 eieren + 2 eidooiers
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm van 20 x 20 cm in met boter.

Hak de pure chocolade in grove stukjes.

Smelt de helft van de boter en de helft van de chocolade op een laag vuurtje.

Haal van het vuur en roer er 125 gr suiker en wat zout door. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoor. Zeef het bakmeel en het cacaopoeder in de pan, evenals de rest van de pure chocolade. Roer goed door elkaar en giet het beslag in de taartvorm.

Maak de cheesecake-laag door de mon chou te mixen met de eidooiers en 75 gr suiker. Verdeel over de brownie en ga met een satéprikker een paar keer door het mengsel heen om een marmer-effect te creëren.

Bak de brownie in 35 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je de cheesecake brownie uit de vorm haalt.

Check ook eens dit recept voor frambozen cheesecake brownie, voor cheesecake brownies met een extra fris accent door de frambozen!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Eef

    Hmm deze ziet er heerlijk uit! Goede combi met de cheesecake, yum :D

    11 april 2015 at 16:15
  • Reply Anne-Marie

    Mmmmmm, what’s not to like :)
    Deze ga ik binnenkort zeker maken!

    10 april 2015 at 18:50
    • Reply Sandra

      Jaa, doen hoor, hij is heerlijk!

      10 april 2015 at 18:57

    Reactie achterlaten