ontbijt

Chiapudding met smoothie-topping

Chiapudding met smoothietopping

Eten jullie nog wel eens chiapudding? Je zag het een tijdje over, nu de laatste tijd wat minder volgens mij. Zonde, want het is ontzettend lekker! Deze variant met mango & banaan is al een tijdje populair, tijd om aan de slag te gaan met een lekkere variatie! Dat werd deze chiapudding met smoothietopping. Een laagje chiazaad met mango op de bodem, met daarop een mengsel van fruit & kwark. Lekker én het ziet er mooi uit!

Foodpreppen

Tip: je kunt de chiapudding van tevoren maken, in de koelkast blijft dit laagje zeker 2-3 dagen goed. Voor de smoothielaag kun je gebruik maken van vers fruit, maar fruit uit de diepvries werkt net zo goed. Als je het fruit niet helemaal ontdooit, krijg je een wat dikkere, ijs-achtige consistentie. Erg lekker! Maar als je geen zin hebt in een koude hap op de vroege morgen, laat je het fruit gewoon lekker helemaal ontdooien.

Chiapudding met smoothie-topping

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: FruitDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

297

kcal

Lekker ontbijt: chiapudding met mango en daarop een smoothielaag van kwark & aardbeien. Top af met granola en vers fruit. Makkelijk recept.

Ingrediënten

  • 1 mango

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 40 gr chiazaad

  • 250 gr fruit (vers of uit de diepvries)

  • 100 ml kwark

  • granola & vers fruit als topping

Bereiding

  • Begin een avond van tevoren met dit recept.
  • Snijd de mango in stukjes en doe deze met de melk in een staafmixer. Pureer tot een glad mengsel. Roer het chiazaad erdoor en verdeel het mengsel over 2 grote glazen. Dek af en zet een paar uur of een hele nacht in de koelkast.
  • Doe het fruit met 100ml de kwark in een kom en meng met de staafmixer tot een smoothie. Verdeel dit mengsel over de chiapudding.
  • Top de chiapudding met smoothietopping af met granola en vers fruit.

Opmerkingen

  • Je kunt de chiapudding van tevoren maken, in de koelkast blijft dit laagje zeker 2-3 dagen goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten