ontbijt

Chiapudding met smoothie-topping

Chiapudding met smoothie-topping

Op het moment dat ik dit typ, is het buiten loeiheet en nog volop zomer! Het voordeel daarvan is dat ik ook ‘s ochtends en ‘s avonds nog mooie foto’s bij daglicht kan maken. Op dit moment zie ik dan ook op tegen de herfst en de winter, want dan is er zo weinig daglicht voor het schieten van een mooi plaatje. Daarom probeer ik deze zomer alvast een beetje vooruit te werken voor mijn blog, zodat jullie ook in de herfst nog wat mooie zonnige plaatjes voorbij zien komen ;-)

De inspiratie voor dit fantastische ontbijtrecept vond ik in Jamie Magazine. Jamie maakte er helemaal een feestje van door een vruchtenijs-laagje in deze ‘fruitige smoothiesorbet’ te stoppen, maar ‘s ochtends vroeg aan het ijs… Het is niet mijn ding! Daarom maakte ik een lekkere variatie met een smoothie-laag van yoghurt en vers fruit.

Tip: je kunt de chiapudding van tevoren maken, in de koelkast blijft dit laagje zeker 2-3 dagen goed.

Recept chiapudding met smoothietopping

Voor 4 personen

  • 1 mango
  • 1 passievrucht
  • 80 ml kokosmelk
  • 40 gr chiazaad
  • 1 limoen
  • 20 gr walnoten
  • 20 gr cashewnoten
  • 20 gr zonnebloempitten
  • 1 el vloeibare honing
  • 250 gr fruit, vers of uit de diepvries (ik gebruikte een mix van blauwe bessen, frambozen en aalbessen, maar kies zelf je favoriet! Denk bijvoorbeeld aan aardbei, banaan, bramen…)
  • 500 ml (vanille)yoghurt
  • Eventueel wat extra vers fruit voor de garnering

Begin een avond van tevoren met dit recept.

Snijd de mango in stukjes en doe deze met het vruchtvlees van de passievrucht, de kokosmelk en het limoensap in een staafmixer. Pureer tot een glad mengsel. Roer het chiazaad erdoor en verdeel het mengsel over 4 grote glazen. Dek af en zet een nacht in de koelkast.

Hak de noten grof en doe deze samen met de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Rooster ze in een paar minuten – onder regelmatig omscheppen – goudbruin. Doe in een kommetje, roer de honing erdoor en laat deze granola helemaal afkoelen.

Doe de volgende ochtend het fruit met 100ml yoghurt in een kom en meng met de staafmixer tot een smoothie. Verdeel dit mengsel over de chiapudding.

Verdeel de rest van de yoghurt over de glazen en top af met granola en vers fruit.

Doe de volgende ochtend

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten