Menu
vegetarisch

Chili van zoete aardappel met kidneybonen en guacemole

Chili met zoete aardappel

Schijnbaar eet namelijk de helft van de bevolking zelden tot nooit bonen. Zonde, want bonen zijn ontzettend gezond (o.a. rijk aan eiwitten, diverse vitamines en ijzer), goedkoop en ook nog eens heel lekker. Daarnaast kun je bonen prima inzetten als vleesvervanger, zoals in deze vegetarische chili met zoete aardappel. Zelf eet ik regelmatig bonen, het liefst verwerk ik ze in gerechten uit de ‘TexMex’ keuken want daar ben ik sowieso gek op. Fajitas, enchiladas… Heerlijk! Maar ook met een lekkere chili maak je me blij. Deze versie is goed gevuld met allerlei gezonde ingrediënten: zoete aardappel, tomaat, paprika… En natuurlijk bonen, in dit geval kidneybonen. Erbij maak je een frisse guacemole die heel goed bij de chili past. Je maakt ‘m helemaal af met tortillachips, die smaken er echt heel lekker bij.

Vegetarische chili of juist met vlees

Handig: deze zoete aardappel chili kun je zowel voor vleeseters als vegetariërs lekker maken. Zijn er vleeseters bij? Voeg dan 150 gr fijngesneden chorizo toe bij de eerste stap. Heb je een mix van vleeseters en vegetariërs? Bak de chorizo dan in een aparte pan uit en roer deze later door de chili met zoete aardappel.

Chili van zoete aardappel met kidneybonen en guacemole

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: TexMexDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

672

kcal

Chili is echt comfort food! Deze chili ‘sin carne’ is een vegetarische chili met zoete aardappel, bonen en nog veel meer lekkers.

Ingrediënten

  • 2 uien

  • 4 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 2 tl komijnpoeder

  • 2 tl paprikapoeder

  • 600 gr zoete aardappel

  • 2 blikken tomatenblokjes

  • 1 blik kidneybonen (a 400 gram, uitgelekt)

  • 1 blik mais (a 150 gr, uitgelekt)

  • 1 rode paprika

  • 1 avocado

  • 125 ml crème fraiche

  • 1 kneep limoensap

  • 1 bosuitje

  • 1 zak tortillachips (a 185 gr)

  • optioneel: zoete chilisaus

Bereiding

  • Snijd de knoflook, rode peper en de ui fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie, samen met de komijn en paprikapoeder.
  • Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en bak deze vijf minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, mais en paprika toe. Breng de chili op smaak met zout en peper en laat 20-25 minuten pruttelen op een laag vuurtje, tot de aardappel zacht is.
  • Maak ondertussen de guacemole klaar: prak de avocado fijn en meng de crème fraiche erdoor. Breng de guacemole op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Snijd de bosui in ringetjes. Bestrooi de zoete aardappel chili met de bosui en serveer met de guacemole en tortillachips. Zelf serveer ik er ook altijd nog wat zoete chilisaus bij, superlekker!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

2 Comments

  • Carolien - On a Healthy Adventure
    11 februari 2016 at 07:25

    Dit ziet er veel te lekker uit! Ik waan me precies in Mexico ;)

    Reply
  • Eef
    10 februari 2016 at 12:35

    Mooie foto! Chili vind ik echt zó lekker. Lekkere variatie met zoete aardappelen :)

    Reply

Leave a Reply