Schijnbaar eet namelijk de helft van de bevolking zelden tot nooit bonen. Zonde, want bonen zijn ontzettend gezond (o.a. rijk aan eiwitten, diverse vitamines en ijzer), goedkoop en ook nog eens heel lekker. Daarnaast kun je bonen prima inzetten als vleesvervanger, zoals in deze vegetarische chili met zoete aardappel. Zelf eet ik regelmatig bonen, het liefst verwerk ik ze in gerechten uit de ‘TexMex’ keuken want daar ben ik sowieso gek op. Fajitas, enchiladas… Heerlijk! Maar ook met een lekkere chili maak je me blij. Deze versie is goed gevuld met allerlei gezonde ingrediënten: zoete aardappel, tomaat, paprika… En natuurlijk bonen, in dit geval kidneybonen. Erbij maak je een frisse guacemole die heel goed bij de chili past. Je maakt ‘m helemaal af met tortillachips, die smaken er echt heel lekker bij.
Vegetarische chili of juist met vlees
Handig: deze zoete aardappel chili kun je zowel voor vleeseters als vegetariërs lekker maken. Zijn er vleeseters bij? Voeg dan 150 gr fijngesneden chorizo toe bij de eerste stap. Heb je een mix van vleeseters en vegetariërs? Bak de chorizo dan in een aparte pan uit en roer deze later door de chili met zoete aardappel.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Carolien - On a Healthy Adventure
11 februari 2016 at 07:25Dit ziet er veel te lekker uit! Ik waan me precies in Mexico ;)
Eef
10 februari 2016 at 12:35Mooie foto! Chili vind ik echt zó lekker. Lekkere variatie met zoete aardappelen :)