Volg culi-sandra.nl op:

Chocolade mug cake met frambozen

Ik ben een beetje laat met de ‘mugcake’ trend maar sinds kort heb ik dit lekkere ontbijtgerechtje helemaal ontdekt. Ik ben dan ook flink aan het experimenteren met verschillende smaken. De lekkerste deel ik natuurlijk graag met jullie, zoals deze chocolade mug cake met frambozen. Frambozen en chocolade zijn een match made in heaven, zo maakte ik er al eerder deze brownies met frambozen en cheesecake mee. Maar vandaag maak ik dus een chocolade mugcake met frambozen!

Mug cakes zijn prima ontbijtjes. Over het algemeen zijn ze niet extreem ongezond, zeker niet als je fruit gebruikt om ze hun zoete smaak te geven. En dat zit in dit geval wel goed: met een banaan en een flinke hand frambozen heb je je portie fruit voor de dag wel binnen! Een eitje erbij, geen toegevoegde suikers. Als dat geen gezond ontbijtje is wat goed vult…

Recept chocolade mug cake met frambozen

(voor 1 persoon)

  • 1 banaan
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 el cacaopoeder
  • 1,5 el melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 frambozen + extra om te garneren.
  • Poedersuiker

Prak de banaan goed fijn met een vork en doe deze in een kom.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder boven de kom.

Klop het ei los met de melk en het vanille-extract en voeg dit mengsel toe aan de kom.

Roer alles goed door elkaar met een vork. Roer de frambozen er voorzichtig door.

Doe het mengsel over in een magnetronbestendige grote mok of een kom en zet de mugcake ca 3,5 minuut in de magnetron op 500 watt. Als de bovenkant droog is, is je mugcake goed gaar.

Je kunt de chocolade mugcake garneren met wat extra rood fruit zoals frambozen of aardbeien, en hem bestrooien met wat poedersuiker voor een extra mooi effect.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Marijke

    Klinkt lekker deze mugcake! Heb er ook één online gezet. Was ook heel laat met de mugcake trend haha.

    22 april 2016 at 06:26
  • Laat een reactie achter

    Volg Culi-Sandra op Facebook