Menu
ontbijt

Chocolade mug cake met frambozen

Chocolade mug cake met frambozen

Vandaag heb ik een chocolade mug cake recept voor jullie. Ik ben een beetje laat met de ‘mugcake’ trend maar sinds kort heb ik dit lekkere ontbijtgerechtje helemaal ontdekt.

Chocolade mug cake recept

Ik ben dan ook flink aan het experimenteren met verschillende mug cake recepten. De lekkerste deel ik natuurlijk graag met jullie, zoals deze chocolade mug cake met frambozen. Frambozen en chocolade zijn een match made in heaven, zo maakte ik er al eerder deze brownies met frambozen mee.

Mugcake met chocolade en fruit

Mug cakes zijn fijne ontbijtjes. Het is een bijzonder ontbijt terwijl je er helemaal niet zoveel tijd voor nodig hebt om ze te maken. En over het algemeen stop je er lekker wat fruit in. Dat zit in dit recept ook wel goed: met een banaan en een flinke hand frambozen heb je je portie fruit voor de dag al bijna binnen! Om het extra lekker te maken, kun je er ook nog wat blokjes pure chocolade instoppen.

Chocolade mug cake gezond?

Mwoahhhh, over het algemeen zijn mugcakes niet de meest gezonde ontbijtrecepten. Hoewel de basis van deze mugcake op zich redelijk voedzaam is hoor, met een basis van banaan, ei en frambozen.

Als je de chocolade mug cake gezond wil maken, dan zou je het zelfrijzend bakmeel kunnen vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel, dan wordt hij net wat voedzamer. Ik zou dan wel een halve theelepel bakpoeder toevoegen aan het recept.

De stukjes chocolade en de poedersuiker kun je dan uiteraard ook beter weglaten uit het recept.

Chocolade mug cake met frambozen

5 from 3 stemmen
Gang: Ontbijt, TussendoortjeKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Calorieën

367

kcal

Een luxe ontbijt of lekker tussendoortje: chocolade mug cake met frambozen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 banaan

  • 2 el 2 zelfrijzend bakmeel

  • 1 el 1 cacaopoeder

  • 1,5 el 1,5 melk

  • 1 1 ei

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 10 10 frambozen + extra om te garneren

  • 2 blokjes 2 pure chocolade (optioneel)

  • poedersuiker

Bereiding

  • Prak de banaan goed fijn met een vork en doe deze in een kom.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder boven de kom.
  • Klop het ei los met de melk en het vanille-extract en voeg dit mengsel toe aan de kom.
    Roer alles goed door elkaar met een vork. Roer de frambozen er voorzichtig door.
  • Doe het mengsel over in een magnetronbestendige grote mok of een kom. Druk eventueel de blokjes pure chocolade in de chocolade mug cake. Zet de mugcake ca 3,5 – 4 minuten in de magnetron op 500 watt. Als de bovenkant droog is, is je mugcake goed gaar.
  • Je kunt de chocolade mugcake garneren met wat extra rood fruit zoals frambozen of aardbeien, en hem bestrooien met wat poedersuiker voor een extra mooi effect.

Opmerkingen

  • Een overrijpe banaan is de perfecte bestemming voor deze mug cake! Ook frambozen die niet zo mooi meer zijn kun je hier goed in verwerken.
Recept chocolade mug cake

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Marijke
    22 april 2016 at 06:26

    Klinkt lekker deze mugcake! Heb er ook één online gezet. Was ook heel laat met de mugcake trend haha.

    Reply

Laat een reactie achter