Menu
zoet

Chocolade met noten en rozijnen

Chocolade met noten, rozijnen en jenever

Net als vrijwel iedere vrouw kun je ook mij heel blij maken met chocolade. Vooral chocolade met noten en rozijnen vind ik te lekker voor woorden. Het leek me dan ook een heel goed idee om eens zelf chocoladerepen met noten en rozijnen te maken. Maar, ik wilde er wel een twist aan geven. Een alcoholische twist wel te verstaan :-)

Tijdens een studiereis door Schotland deden we eens een whisky/chocolade tasting. Ik was nooit zo dol op de combinatie van chocolade en alcohol (weet je nog die vieze kersenbonbons, brrrr), maar sinds die tasting werd ik er weer even aan herinnerd dat het zeker lekker kan zijn! Daarom besloot ik eens te gaan experimenteren. Ik had nog een heel lekkere jenever in de kast staan: de Bruine jenever van Hooghoudt. Als je de fles opendraait ruik je allerlei zoete tonen waarvan ik eigenlijk wel zeker wist dat ze heel goed samen zouden gaan met de smaak van pure chocolade. En ja hoor, dat bleek ook zo te zijn. Ga maar snel maken, deze chocolade met noten en rozijnen, dan zul je het wel zien!

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Chocolade met noten en rozijnen

5 from 1 stem
Gang: TussendoortjeKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor

10

stukken
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

240

kcal

Chocoladerepen met noten en rozijnen maak je heel makkelijk zelf! Je kunt de rozijnen wellen in alcohol voor een extra kick.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 200 gr 200 pure chocolade

  • 50 gr 50 boter

  • 50 ml 50 Bruine Jenever van Hooghoudt

  • 50 gr 50 rozijnen

  • 50 gr 50 amandelen

  • 50 gr 50 hazelnoten

  • 50 gr 50 meringuekoekjes of biscuitjes

Bereiding

  • Doe de rozijnen in een glas en doe de jenever erbij zodat de rozijnen onderstaan.
  • Verfrommel het bakpapier tot een prop, vouw het weer uit en bekleed de bakvorm ermee.
    Breng een kleine pan met water aan de kook en laat zachtjes koken.
  • Breek de chocolade in stukken en doe deze samen met de roomboter in een hittebestendige kom. Zet de kom boven de pan zodat je de chocolade en de boter au bain marie smelt. Roer regelmatig even door.
  • Hak de amandelen, hazelnoten en koekjes grof en roer deze samen met de jenever-rozijnen door het chocolademengsel.
  • Giet het chocolademengsel in de bakvorm en spreid het goed uit. Laat de noten-chocolade minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en snijd in ca tien reepjes.

Opmerkingen

  • Bewaar de repen chocolade in een luchtdichte doos, dan blijven ze enkele weken goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

4 Reacties

  • Eef
    25 september 2016 at 09:40

    Hmm dit klinkt waanzinnig lekker!

    Reply
  • Nicole
    24 september 2016 at 12:02

    wat origineel om er jenever door te doen! Echt een superleuke touch!

    Reply
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    24 september 2016 at 09:21

    Mmm! Lekker!

    Reply
  • Anne-Marie
    24 september 2016 at 08:24

    Klinkt heeeeeelemaal niet verkeerd :)

    Reply

Laat een reactie achter