zoet

Chocolade met noten, rozijnen en jenever

Chocolade met noten, rozijnen en jenever

Net als vrijwel iedere vrouw kun je ook mij heel blij maken met chocolade. Vooral chocolade met noten en rozijnen vind ik te lekker voor woorden. Het leek me dan ook een heel goed idee om eens zelf chocoladerepen met noten en rozijnen te maken. Maar, ik wilde er wel een twist aan geven. Een alcoholische twist wel te verstaan :-)

Tijdens een studiereis door Schotland deden we eens een whisky/chocolade tasting. Ik was nooit zo dol op de combinatie van chocolade en alcohol (weet je nog die vieze kersenbonbons, brrrr), maar sinds die tasting werd ik er weer even aan herinnerd dat het zeker lekker kan zijn! Daarom besloot ik eens te gaan experimenteren. Ik had nog een heel lekkere jenever in de kast staan: de Bruine jenever van Hooghoudt. Als je de fles opendraait ruik je allerlei zoete tonen waarvan ik eigenlijk wel zeker wist dat ze heel goed samen zouden gaan met de smaak van pure chocolade. En ja hoor, dat bleek ook zo te zijn. Ga maar snel maken, deze chocolade met noten en rozijnen, dan zul je het wel zien!

Recept chocolade met noten en rozijnen

Voor 10 chocoladerepen

  • 200 gr pure chocolade
  • 50 gr roomboter
  • 50 ml Bruine Jenever van Hooghoudt
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr hazelnoten
  • 25 gr meringue-koekjes (je kunt ook biscuitjes gebruiken)
  • Extra nodig: bakvorm 20×20 cm, bakpapier

Doe de rozijnen in een glas en doe de jenever erbij zodat de rozijnen onderstaan.

Verfrommel het bakpapier tot een prop, vouw het weer uit en bekleed de bakvorm ermee.

Breng een kleine pan met water aan de kook en laat zachtjes koken.

Breek de chocolade in stukken en doe deze samen met de roomboter in een hittebestendige kom. Zet de kom boven de pan zodat je de chocolade en de boter au bain marie smelt. Roer regelmatig even door.

Hak de amandelen, hazelnoten en koekjes grof en roer deze samen met de jenever-rozijnen door het chocolademengsel.

Giet het chocolademengsel in de bakvorm en spreid het goed uit. Laat de noten-chocolade minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en snijd in ca tien reepjes.

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

4 Comments

  • Reply Eef

    Hmm dit klinkt waanzinnig lekker!

    25 september 2016 at 09:40
  • Reply Nicole

    wat origineel om er jenever door te doen! Echt een superleuke touch!

    24 september 2016 at 12:02
  • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

    Mmm! Lekker!

    24 september 2016 at 09:21
  • Reply Anne-Marie

    Klinkt heeeeeelemaal niet verkeerd :)

    24 september 2016 at 08:24
  • Reactie achterlaten