Pannenkoeken zijn de bom! Echt, ik vind ze zó lekker en maak ze dan ook vaker dan waarschijnlijk goed voor me is ;-) Op de meeste zondagen tover ik namelijk wel een stapeltje pancakes uit de koekenpan. Omdat ik ze zo vaak eet, hou ik ervan om lekker te variëren. Ik gebruik vaak mijn basisrecept voor American pancakes en met wat aanpassingen heb je dan weer een compleet nieuw recept. In dit geval een recept voor chocolade pannenkoeken met kersen. Onze kersenboom geeft dit jaar namelijk weer ontzettend veel vruchten, dus ik kan niet beloven dat er niet wat meer recepten met kersen volgen deze zomer!
Choco pancakes
Goed, terug naar de chocolade pannenkoeken. Kersen combineren heel goed met chocolade, dus in het beslag voor de pancakes is een vleugje cacao een lekkere smaakmaker. Om het extra lekker te maken, serveer je de pannenkoeken met een topping van verse kersen en grof gehakte pure chocolade. Doe de chocolade meteen op de pannenkoeken als ze nog warm zijn, dan gaat het een beetje smelten. Zo lekker! Tip: voor het ontpitten van de kersen is een kersenontpitter erg handig.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties