ontbijt

Chocolade pannenkoeken met kersen

Chocolade pannenkoeken met kersen

Pannenkoeken zijn de bom! Echt, ik vind ze zó lekker en maak ze dan ook vaker dan waarschijnlijk goed voor me is ;-) Op de meeste zondagen tover ik namelijk wel een stapeltje pancakes uit de koekenpan. Omdat ik ze zo vaak eet, hou ik ervan om lekker te variëren. Ik gebruik vaak mijn basisrecept voor American pancakes en met wat aanpassingen heb je dan weer een compleet nieuw recept. In dit geval een recept voor chocolade pannenkoeken met kersen. Onze kersenboom geeft dit jaar namelijk weer ontzettend veel vruchten, dus ik kan niet beloven dat er niet wat meer recepten met kersen volgen deze zomer!

Choco pancakes

Goed, terug naar de chocolade pannenkoeken. Kersen combineren heel goed met chocolade, dus in het beslag voor de pancakes is een vleugje cacao een lekkere smaakmaker. Om het extra lekker te maken, serveer je de pannenkoeken met een topping van verse kersen en grof gehakte pure chocolade. Doe de chocolade meteen op de pannenkoeken als ze nog warm zijn, dan gaat het een beetje smelten. Zo lekker! Tip: voor het ontpitten van de kersen is een kersenontpitter erg handig.

Recept chocolade pannenkoeken met kersen

Voor 10-12 stuks – 2 personen 

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el cacao
  • 10 gr gesmolten boter
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • 1 tl amandelextract (optioneel)
  • Voor erbij: verse kersen (ontpit) en gehakte pure chocolade

Zo maak je de choco pancakes

  • Zeef het bakmeel, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Voeg het snufje zout toe en roer alles door elkaar.
  • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
  • Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
  • Voeg de eigelen toe en de helft van de karnemelk. Klop met een garde en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk en het amandelextract toe, tot alles goed is gemengd.
  • Spatel ten laatste de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan.
  • Bak de chocolade pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en serveer met de kersen en de pure chocolade.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten