Menu
ontbijt

Chocolade pannenkoeken met kersen

Chocolade pannenkoeken met kersen

Pannenkoeken zijn de bom! Echt, ik vind ze zó lekker en maak ze dan ook vaker dan waarschijnlijk goed voor me is ;-) Op de meeste zondagen tover ik namelijk wel een stapeltje pancakes uit de koekenpan. Omdat ik ze zo vaak eet, hou ik ervan om lekker te variëren. Ik gebruik vaak mijn basisrecept voor American pancakes en met wat aanpassingen heb je dan weer een compleet nieuw recept. In dit geval een recept voor chocolade pannenkoeken met kersen. Onze kersenboom geeft dit jaar namelijk weer ontzettend veel vruchten, dus ik kan niet beloven dat er niet wat meer recepten met kersen volgen deze zomer!

Choco pancakes

Goed, terug naar de chocolade pannenkoeken. Kersen combineren heel goed met chocolade, dus in het beslag voor de pancakes is een vleugje cacao een lekkere smaakmaker. Om het extra lekker te maken, serveer je de pannenkoeken met een topping van verse kersen en grof gehakte pure chocolade. Doe de chocolade meteen op de pannenkoeken als ze nog warm zijn, dan gaat het een beetje smelten. Zo lekker! Tip: voor het ontpitten van de kersen is een kersenontpitter erg handig.

Chocolade pannenkoeken met kersen

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

15

minutes
Calorieën

536

kcal

Luchtige chocoladepannenkoeken met verse kersen en gehakte pure chocolade, een echt verwen-ontbijt!

Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 el cacao

  • 10 gr gesmolten boter

  • 1 snufje zout

  • 2 eieren

  • 100 ml karnemelk

  • 1 tl amandel-extract (optioneel)

  • 2 handjes kersen

  • 50 gr pure chocolade

Bereiding

  • Zeef het bakmeel, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Voeg het snufje zout toe en roer alles door elkaar.
  • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
  • Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
  • Voeg de eigelen toe aan de kom en de helft van de karnemelk. Klop met een garde en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk en het amandelextract toe, tot alles goed is gemengd.
  • Spatel ten laatste de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan.
    Bak de chocolade pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en serveer met de kersen en de pure chocolade.

Opmerkingen

  • Je kunt de pannenkoeken al vooraf bakken en ze weer opwarmen voor het serveren. Maak gerust een dubbele portie want in de koelkast zijn de chocoladepannenkoeken na het bakken nog een dag of twee houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter