Cake bakken, heerlijk! Een fijn klusje met als fijnste beloning het uitlikken van de beslagkom. Yes, ook op 33-jarige leeftijd doe ik dat nog steeds :-) Zo lekker! Maar goed, het gaat natuurlijk niet om het beslag, maar om de cake zelf. Dit is een lekker luchtige chocoladecake. Eigenlijk is het een ‘gewone’ cake die je op smaak brengt met cacaopoeder, daar wordt hij mooi donker van en de cake krijgt er een diepe chocoladesmaak van.
Het geheim van een luchtige cake
Soms komt je cake uit de oven en is hij nog wat plat en niet mooi gerezen. De cake wordt dan vaak ook een beetje compact. Gelukkig is het geheim van een luchtige cake helemaal niet ingewikkeld: lang mixen!
De eerste stap – het mixen van de boter en de suiker – zorgt voor luchtigheid in de chocoladecake. Dus mix lekker lang, het liefst wel tien minuten. Bij de cake maak je een eenvoudige botercrème. Ik gebruik deze topping graag, ook bijvoorbeeld om carrot cake mee af te toppen. Lekker zoet!
Rode bessen als topping
Ik gebruikte rode bessen als garnering, een lekkere frisse tegenhanger voor de zoete frosting! Deze bessen komen van Nederlandse grond, ze worden geteeld door BerryBrothers en ik kreeg ze toegestuurd als onderdeel van de ‘Foodybox’ die ik ieder kwartaal ontvang.
Zelf hou ik er ontzettend van om lokale producten te kopen, dus mocht je deze kunnen vinden in de supermarkt, neem ze zeker mee! De rest van de besjes zijn bijvoorbeeld lekker in de yoghurt, als topping van pudding, of maak er bijvoorbeeld compote van.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!


1 Reactie
Atie
6 februari 2021 at 14:40Lekkere cake en snel klaar!