Menu
desserts

Chocolademousse met pure chocolade

Chocolademousse

Een goed recept voor chocolademousse is een must voor elke receptencollectie, een echte klassieker! Het fijne is dat je voor dit toetje geen uren in de keuken hoeft te staan. Je maakt dit toetje in tien minuutjes klaar en dan begint het moeilijkste: even wachten tot je chocolademousse mooi is opgesteven in de koelkast.

Maar dat is het wel waard hoor! Zelf houd ik er niet zo van als een toetje heel ‘zwaar’ is, daar heb ik simpelweg geen trek meer in na het hoofdgerecht. Maar deze chocolademousse is lekker luchtig en ligt daarom niet zo zwaar op de maag. Vind ik fijn!

Ook voor grote groepen is deze chocolademousse makkelijk te maken, bovendien kun je ‘m van te voren voorbereiden, ideaal toch? Je kunt ‘m dan ook makkelijk serveren aan het einde van een kerstdiner bijvoorbeeld.

Tip: door het rauwe ei is deze mousse niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen en oudere mensen.

Chocolademousse met pure chocolade

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: ChocoladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

283

kcal

Chocolademousse, een echte klassieker! Met dit snelle recept maak je het makkelijk zelf.

Ingrediënten

  • 25 gr pure chocolade

  • 1 vers ei

  • 25 gr suiker

  • 75 ml slagroom

  • kersen/extra chocolade voor de garnering (optioneel)

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain marie en laat hem iets afkoelen terwijl je verder gaat met de rest van het recept.
  • Splits het ei. Doe de eidooier in een kopje en het eiwit in een brandschone kom. Klop de dooier los met de suiker, met behulp van een vork.
  • Klop de slagroom stijf in een kom met behulp van een mixer. Klop het eiwit stijf in een andere (brandschone) kom, met behulp van een mixer.
  • Meng de gesmolten chocolade door het eidooier/suiker mengsel. Meng het chocolademengsel nu door het slagroom, en spatel ten laatste het eiwit er voorzichtig door. tot alles goed gemengd is. Zet de chocolademousse in de koelkast tot het serveren.
  • Schep de chocolademousse in mooie (cocktail)glazen en garneer met een kers of wat geschaafde chocolade.

Opmerkingen

  • Door het rauwe ei is de mousse niet lang houdbaar. Zorg dat de chocolademousse ten alle tijden gekoeld blijft en serveer hem het liefste zo snel mogelijk, in ieder geval op dezelfde dag.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

3 Reacties

  • Atie Groot
    4 november 2016 at 08:53

    Wat een lekker toetje en inderdaad makkelijk om van te voren te maken.

    Reply
  • Eef
    3 november 2016 at 22:39

    Heerlijk! Volgens mij hadden we hier dezelfde gedachten haha ik heb ook nog een chocolademousse in de planning staan. Weliswaar een andere receptuur en zo te lezen is die van jou juist heerlijk luchtig, deze ga ik ook eens proberen, lekker!

    Reply
  • Anne-Marie
    2 november 2016 at 11:50

    Zelfgemaakte chocolademousse is echt mijn lievelings toetje!

    Reply

Laat een reactie achter