Een goed recept voor chocolademousse is een must voor elke receptencollectie, een echte klassieker! Het fijne is dat je voor dit toetje geen uren in de keuken hoeft te staan. Je maakt dit toetje in tien minuutjes klaar en dan begint het moeilijkste: even wachten tot je chocolademousse mooi is opgesteven in de koelkast.
Maar dat is het wel waard hoor! Zelf houd ik er niet zo van als een toetje heel ‘zwaar’ is, daar heb ik simpelweg geen trek meer in na het hoofdgerecht. Maar deze chocolademousse is lekker luchtig en ligt daarom niet zo zwaar op de maag. Vind ik fijn!
Ook voor grote groepen is deze chocolademousse makkelijk te maken, bovendien kun je ‘m van te voren voorbereiden, ideaal toch? Je kunt ‘m dan ook makkelijk serveren aan het einde van een kerstdiner bijvoorbeeld.
Tip: door het rauwe ei is deze mousse niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen en oudere mensen.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.
3 Reacties
Atie Groot
4 november 2016 at 08:53Wat een lekker toetje en inderdaad makkelijk om van te voren te maken.
Eef
3 november 2016 at 22:39Heerlijk! Volgens mij hadden we hier dezelfde gedachten haha ik heb ook nog een chocolademousse in de planning staan. Weliswaar een andere receptuur en zo te lezen is die van jou juist heerlijk luchtig, deze ga ik ook eens proberen, lekker!
Anne-Marie
2 november 2016 at 11:50Zelfgemaakte chocolademousse is echt mijn lievelings toetje!