zoet

Chocolate chip cookies met botercrème en aardbeien

Chocolate chip cookie met aardbeien

Poeh, dat is een hele mond vol, niet? Ik had geen idee hoe ik dit recept moest noemen en uiteindelijk kwam ik op chocolate chip cookies met frosting en aardbeien. Want dat zijn het ;-) De onderlaag is eigenlijk één gigantische chocolate chip cookie. Als die is afgekoeld, maak je een frosting van boter & poedersuiker, en top je ze af met aardbeien. Echt een heel makkelijk recept!

Een zoete traktatie met witte frosting

Zoals gezegd zijn deze grote chocolate chip cookies met aardbeien echt heel makkelijk te maken. Gevaarlijk makkelijk eigenlijk. Die frosting trouwens, daar ging ik even lekker de fout mee in. Op de één of andere manier gebruikte ik daar bruine suiker voor in plaats van poedersuiker. Geen aanrader! Sowieso staat witte frosting mooier dan bruine, en bruine suiker lost niet helemaal lekker op waardoor je op suikerkristallen bijt. Ik heb deze daarom in het recept vervangen door het recept dat ik altijd gebruik voor witte frosting! Eigenlijk moet ik ze dus nog een keer opnieuw maken om een nieuwe foto te maken met witte botercrème, wat een straf ;-)

Chocolate chip cookies met botercrème en aardbeien

0 from 0 votes
Course: KoekCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor

9-16

personen
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

223

kcal

Deze chocolate chip cookies met botercrème en aardbeien zijn gevaarlijk makkelijk te maken!

Ingrediënten

  • Voor de cookies:

  • 115 gr boter

  • 125 gr bruine suiker

  • 75 gr kristalsuiker

  • 1 ei

  • 1 tl vanille-extract

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 snufje zout

  • 75 gr chocolade (het liefst chocolate chips maar gewone pure chocolade kan ook)

  • Voor de botercrème:

  • 115 gr boter

  • 1 tl vanille-extract

  • 150 gr poedersuiker

  • 1 handje aardbeien

  • Extra nodig: bakvorm van 20×20 cm

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Begin met het deeg voor de cookie. Maak een vel bakpapier nat en kneed het goed in elkaar. Schud het papier goed uit en bekleed er een bakvorm van 20×20 cm mee.
  • Klop nu de boter, bruine suiker en kristalsuiker romig met de mixer. Voeg het vanille-extract en het zout toe en klop nogmaals goed door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit beetje bij beetje toe aan het koekbeslag, blijf mixen tot het meel volledig is opgenomen. Hak de chocolade grof en meng deze door het koekdeeg heen. Bekleed de bakvorm met het deeg en bak de koek in 25 minuten gaar op 175 graden.
  • Laat de koek volledig afkoelen buiten de oven en maak ondertussen de botercrème door de boter met de mixer los te kloppen. Voeg het vanille-extract toe en voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe, tot je een mooie gladde, romige frosting hebt. Besmeer de koek met het glazuur en snijd de chocolate chip cookie in 9-16 stukken. Garneer met verse aardbeien en bewaar goed afgesloten in de koelkast, dan blijft de koek ongeveer 2-3 dagen goed.

Opmerkingen

  • Tip: met een beetje kleurstof kun je de botercrème een kleurtje geven. Met een beetje rode kleurstof krijg je bijvoorbeeld een mooie roze frosting.
  • Je kunt 9, 12 of 16 stukken snijden uit de chocolate chip cookie. De stukken zijn vrij machtig.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten