Poeh, dat is een hele mond vol, niet? Ik had geen idee hoe ik dit recept moest noemen en uiteindelijk kwam ik op chocolate chip taart met frosting en aardbeien. Want dat is het ;-) De onderlaag is eigenlijk één gigantische chocolate chip cookie. Als die is afgekoeld, maak je een frosting van boter & poedersuiker, en top je ze af met aardbeien. Echt een heel makkelijk recept!
Een zoete traktatie: chocolate chip taart


Zoals gezegd is deze chocolate chip taart met aardbeien echt heel makkelijk te maken. Gevaarlijk makkelijk eigenlijk. Die frosting trouwens, daar ging ik even lekker de fout mee in. Op de één of andere manier gebruikte ik daar bruine suiker voor in plaats van poedersuiker. Geen aanrader!
Makkelijke botercrème
Sowieso staat witte frosting mooier dan bruine, en bruine suiker lost niet helemaal lekker op waardoor je op suikerkristallen bijt. Ik heb deze daarom in het recept vervangen door het makkelijke recept dat ik altijd gebruik voor witte botercrème! Eigenlijk moet ik deze chocolate chip taart dus nog een keer opnieuw maken om een nieuwe foto te maken met witte botercrème, wat een straf ;-)
Bewaren en invriezen
Na het maken blijft de chocolate chip taart nog een dag of twee lekker vers. Bewaar hem in de koelkast, anders wordt de frosting te zacht. Haal de taart wel minimaal een kwartier voor het serveren weer uit de koelkast, want hij smaakt lekkerder op kamertemperatuur.
Handig: je kunt deze taart (zonder frosting) ook prima invriezen. Dan blijft hij maanden goed!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties