Vis eet ik meestal zonder weinig poespas. Meestal heeft goede vis ook helemaal niet zoveel nodig. Maar, wat bijna elk stukje gebakken witvis lekkerder maakt, is deze zalige citroen-botersaus. Makkelijker te maken kan bijna niet, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig (ik denk dat je wel kunt raden welke ;-)) en deze saus is ook nog eens razendsnel klaar.
Vis met citroen-botersaus
Ik serveerde ‘m zelf bij dit scholfilet recept, maar ook bij andere soorten witvis smaakt deze citroen-botersaus prima. Denk aan een mooi stuk kabeljauw of zeewolf.
Zelf botersaus maken
Ik denk dat dit recept voor botersaus zo ongeveer het aller-kortste recept op mijn blog is geworden. Slechts twee ingrediënten, twee stappen om het klaar te maken, en de saus is ook nog eens in twee minuten klaar (nou vooruit, misschien worden het er vier of vijf). Yes, zo simpel is het echt. En toch zo waanzinnig lekker!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Marianne Lemaire
14 mei 2022 at 21:18Zal ik morgen proberen foto volgt
Sandra
15 mei 2022 at 20:24Leuk Marianne, ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!