sausjes

Citroen-botersaus – lekker bij vis

Citroen-botersaus

Vis eet ik meestal zonder weinig poespas. Meestal heeft goede vis ook helemaal niet zoveel nodig. Maar, wat bijna elk stukje gebakken witvis lekkerder maakt, is deze zalige citroen-botersaus. Makkelijker te maken kan bijna niet, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig (ik denk dat je wel kunt raden welke ;-)) en deze saus is ook nog eens razendsnel klaar. Ik serveerde ‘m zelf bij scholfilet, maar ook bij andere soorten witvis smaakt deze citroen-botersaus prima.

Zelf botersaus maken

Ik denk dat dit recept voor botersaus zo ongeveer het aller-kortste recept op mijn blog is geworden. Slechts twee ingrediënten, twee stappen om het klaar te maken, en de saus is ook nog eens in twee minuten klaar (nou vooruit, misschien worden het er vier of vijf). Yes, zo simpel is het echt. En toch zo waanzinnig lekker!

Recept citroen-botersaus

Voor 4 personen

  • 60 gr roomboter
  • 1/2 citroen

Zo maak je de botersaus met citroen

  • Smelt de boter in een steelpannetje en laat deze op een zacht vuurtje lichtbruin worden. Dit duurt maximaal enkele minuten.
  • Haal de gebruinde boter van het vuur af, en knijp er een halve citroen boven uit. Breng eventueel nog verder op smaak met zout, peper en wat verse peterselie. Roer goed door en zeef de saus zodat eventuele deeltjes en citroenpitten eruit gefilterd worden.
  • Serveer de botersaus bij een stukje witvis. Je kunt de saus maken voor je de vis gaat bakken, hij blijft namelijk nog wel eventjes vloeibaar en warm.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten