Menu
sausjes

Citroen-botersaus – lekker bij vis

Citroen-botersaus

Vis eet ik meestal zonder weinig poespas. Meestal heeft goede vis ook helemaal niet zoveel nodig. Maar, wat bijna elk stukje gebakken witvis lekkerder maakt, is deze zalige citroen-botersaus. Makkelijker te maken kan bijna niet, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig (ik denk dat je wel kunt raden welke ;-)) en deze saus is ook nog eens razendsnel klaar.

Vis met citroen-botersaus

Ik serveerde ‘m zelf bij dit scholfilet recept, maar ook bij andere soorten witvis smaakt deze citroen-botersaus prima. Denk aan een mooi stuk kabeljauw of zeewolf.

Zelf botersaus maken

Ik denk dat dit recept voor botersaus zo ongeveer het aller-kortste recept op mijn blog is geworden. Slechts twee ingrediënten, twee stappen om het klaar te maken, en de saus is ook nog eens in twee minuten klaar (nou vooruit, misschien worden het er vier of vijf). Yes, zo simpel is het echt. En toch zo waanzinnig lekker!

Citroen-botersaus – lekker bij vis

5 from 1 stem
Gang: SausKeuken: VisNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calories

222

kcal

Een simpele saus die je in een handomdraai maakt: deze boter-citroensaus is erg lekker bij een stukje witvis.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 60 gr 60 roomboter

  • 0,5 0,5 citroen

  • verse peterselie (optioneel)

Bereiding

  • Smelt de boter in een steelpannetje en laat deze op een zacht vuurtje lichtbruin worden. Dit duurt maximaal enkele minuten.
  • Haal de gebruinde boter van het vuur af, en knijp er een halve citroen boven uit. Breng eventueel nog verder op smaak met zout, peper en wat verse peterselie.
  • Roer goed door en zeef de saus zodat eventuele deeltjes en citroenpitten eruit gefilterd worden.
  • Serveer de botersaus bij een stukje witvis. Je kunt de saus maken voor je de vis gaat bakken, hij blijft namelijk nog wel eventjes vloeibaar en warm.

Opmerkingen

  • Je kunt de citroen-botersaus al vooraf maken en voor het serveren weer even opwarmen. Bewaar in de koelkast, dan is deze saus heel lang houdbaar (hij wordt weer hard in de koelkast).
Recept citroen-botersaus

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Marianne Lemaire
    14 mei 2022 at 21:18

    Zal ik morgen proberen foto volgt

    Reply
    • Sandra
      15 mei 2022 at 20:24

      Leuk Marianne, ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!

      Reply

Laat een reactie achter