ontbijt

Citroen scones met maanzaad (lemon poppyseed scones)

Citroen scones - Lemon poppyseed scones

Hmmm, versgebakken scones! Onmisbaar bij een high tea maar ook als ontbijt heel erg lekker. ‘Gewone’ scones met room en jam zijn al heel erg lekker, maar misschien wil je eens variëren met een ander scones recept? Dan is dit echt wat voor jou: citroen scones met maanzaad. Deze lemon poppyseed scones zijn een lekkere variatie op de klassieke scone, met als toevoeging – je had het vast al geraden ;-) – citroen en maanzaad.

Citroen en maanzaad

Citroen en maanzaad (poppyseed) is een bekende combinatie. Zo zijn de muffins met deze smaak heel bekend, en doen deze twee ingrediënten het ook heel goed in pannenkoekenbeslag. Ook scones met citroen en maanzaad zijn erg lekker. Door citroenrasp te verwerken in het deeg krijg je lekker frisse scones. Serveer er vooral lemon curd bij – al dan niet zelfgemaakt – om de citroensmaak nog verder door te trekken. Wist je trouwens dat maanzaad rijk is aan onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en mineralen? Een prima toevoeging dus aan deze makkelijk te maken lemon poppyseed scones!

Recept citroen scones met maanzaad

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: PasenDifficulty: Gemiddeld
Voor

8

stuks
Bereidingstijd

20

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën (per stuk)

220

kcal

Deze scones zijn erg lekker met clotted cream en lemon curd of jam en eventueel wat schilletjes gekonfijte citroen.

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 50 gr kristalsuiker

  • 50 gr koude roomboter

  • 1 ei

  • 75 ml halfvolle melk

  • 1 el maanzaad + extra

  • 1 citroen

  • 5 el poedersuiker

Bereiding citroenscones

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout en de kristalsuiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel en voeg het maanzaad toe. Rasp de citroen boven de kom.
  • Klop het ei los met de melk. Voeg 3/4 van het melkmengsel toe aan het bloem-mengsel en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een dikte van 1,5 cm en snijd er 8 langwerpige driehoeken uit (snijd het deeg in vier rechthoeken en halveer die overdwars). Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei-mengsel.
  • Bak de scones in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk na tien minuten even of ze mooi lichtbruin zijn. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten verder. Laat ze een paar minuten afkoelen.
  • Maak ondertussen een frosting door de poedersuiker los te roeren met een klein beetje water of citroensap. Verdeel de frosting over de citroen scones en garneer met wat extra maanzaad.

Opmerkingen

  • Je kunt het deeg al van tevoren maken en de scones vers afbakken. Scones zijn namelijk warm en vers het allerlekkerste en worden daarna snel droog.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten