drankjes

Cocktail met jenever, aardbei en munt

Cocktail met jenever, aardbei en munt

Onlangs bracht Hooghoudt een ‘Premium’ jenever op de markt. ‘Premium’, want in de jenever is wel drie keer gestookt en er zitten veel meer ingrediënten dan in een normale jenever. Zo zitten er onder andere steranijs (jum!), venkel (oh yes!) en kardemom in (jaaaa!) Kortom: allemaal smaken die ik lekker vindt. Ondanks deze kruidige tonen zag ik dat op de website van Hooghoudt dat deze jenever juist goed samengaat met citrussmaken, wellicht door de oranjebloesem die er ook in zit. Daar moest ik iets mee doen!

Toen ik dat zag besloot ik dat mijn eigen brouwsel ook een lekker zomerse twist moest krijgen. Eén van mijn favoriete cocktails is de mojito en ook de strawberry mojito vind ik erg lekker. Omdat ik nog wat aardbeien in huis had besloot ik een variatie op de traditionele strawberry mojito te maken. Een lekker zomerse cocktail met jenever, aardbei, limoen en munt is het geworden. Cheers!

Recept cocktail met jenever, aardbei en munt

Voor 1 persoon

 • 1 tl (riet)suiker
 • 3 blaadjes munt
 • 2 aardbeien + 1 extra voor garnering
 • sap van een 1/2 limoen
 • 45 ml Hooghoudt Premium Jenever
 • 5 ijsblokjes
 • Tonic (het liefste van Fever Tree)

Doe de suiker met de munt in een vijzel en maal tot een fijn gruis.

Plet de twee aardbeien en meng door de muntsuiker. Doe in een glas en garneer deze met de derde aardbei.

Voeg het limoensap en de Premium Jenever toe en roer alles goed door.

Voeg de ijsblokjes toe en top af met tonic. Meng alles goed door elkaar met een rietje. Cheers!

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Eef

  Lekker! Strawberry mojito is ook een van mijn favorieten en samen met de heerlijke smaken van deze jenever zoals anijs en kardemom lijkt mij dat echt een feestje.

  14 augustus 2016 at 06:25
 • Reactie achterlaten