drankjes

Cocktail met jenever en kersen

Cocktail met jenever en kersen

Bij jenever denk je misschien meteen aan oude mannetjes die op zondagmiddag een ‘jonkie’ nemen. Of niet soms? Ik zal eerlijk zijn: ik wel. En om die reden heb ik me eigenlijk nooit zo verdiept in jenever. Maar wat blijkt? Je kunt deze drank heel goed gebruiken om cocktails mee te maken. Voor dit recept gebruikte ik de bruine jenever van Hooghoudt. Om hem puur te drinken vind ik hem namelijk een beetje te sterk, maar de smaak is wel heerlijk. Als je de fles opent ruik je het al: zoetigheid!  Dat is niet gek, er zit namelijk o.a. vanille en kandij in deze jenever. Een cocktail met zoete tonen moest het dan ook worden.

Toen ik de oogst aan het binnenhalen was van ons kersenboompje in de tuin, kwam het idee bij me op om deze zoete jenever te combineren met de smaak van kers. Dat bleek een goede keus! Door het toevoegen van kersensap krijgt de cocktail een zoetje mee, een mooie combi met de frisse limoen en het bittertje van de tonic. Een perfecte cocktail voor de zomer dus!

Recept cocktail met jenever en kersen

Ingrediënten voor 4 cocktails:

 • 180 ml Bruine Jenever van Hooghoudt
 • 1 limoen
 • 120 ml kersensap
 • 4 el suikersiroop
 • tonic
 • 4 kersen voor de garnering

Maak eerst de suikersiroop. Breng in een klein pannetje 3 el suiker met 1,5 el water zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen.

Voeg de jenever, het sap van de limoen en het kersensap toe aan de suikersiroop. Roer alles goed door elkaar en verdeel dit over vier cocktailglazen.

Top af met tonic en garneer met een kers. Cheers!

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

 • Reply Atie Groot

  Wat een leuk recept voor een cocktail en dat met jenever!

  16 juli 2016 at 12:29
 • Reply Marlies

  Mijn opa drinkt wel eens jenever. Ik associeer het dus ook met oude mannetjes haha. Leuk idee om het zelf eens te gebruiken in een cocktail. Ik zou het zelf nooit gepakt hebben.

  15 juli 2016 at 14:56
 • Reply Marijke

  Klinkt goed deze cocktail. Heb inderdaad nog nooit iets gemaakt met jenever. Knap bedacht!

  15 juli 2016 at 13:26
 • Reactie achterlaten