Menu
drankjes

Cocktail met jenever en kersen

Cocktail met jenever en kersen

Bij jenever denk je misschien meteen aan oude mannetjes die op zondagmiddag een ‘jonkie’ nemen. Of niet soms? Ik zal eerlijk zijn: ik wel. En om die reden heb ik me eigenlijk nooit zo verdiept in jenever. Maar wat blijkt? Je kunt deze drank heel goed gebruiken om cocktails mee te maken. Voor dit recept gebruikte ik de bruine jenever van Hooghoudt. Om hem puur te drinken vind ik hem namelijk een beetje te sterk, maar de smaak is wel heerlijk. Als je de fles opent ruik je het al: zoetigheid!  Dat is niet gek, er zit namelijk o.a. vanille en kandij in deze jenever. Een cocktail met zoete tonen moest het dan ook worden.

Kersencocktail van eigen boom

Toen ik de oogst aan het binnenhalen was van ons kersenboompje in de tuin, kwam het idee bij me op om deze zoete jenever te combineren met de smaak van kers. Dat bleek een goede keus! Door het toevoegen van kersensap krijgt de cocktail een zoetje mee, een mooie combi met de frisse limoen en het bittertje van de tonic. Een perfecte cocktail voor de zomer dus!

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial) in samenwerking met Hooghoudt. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Cocktail met jenever en kersen

0 from 0 votes
Course: CocktailCuisine: DrankjesDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

144

kcal

Een lekkere cocktail van jenever met kersen en suikersiroop.

Ingrediënten

  • 180 ml Bruine Jenever van Hooghoudt

  • 1 limoen

  • 120 ml kersensap

  • 3 el suiker

  • tonic om af te toppen

  • 4 kersen voor de garnering

Bereiding

  • Maak eerst de suikersiroop. Breng in een klein pannetje 3 el suiker met 1,5 el water zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen.
  • Voeg de jenever, het sap van de limoen en het kersensap toe aan de suikersiroop. Roer alles goed door elkaar en verdeel dit over vier cocktailglazen.
  • Top af met tonic en garneer met een kers. Cheers!

Opmerkingen

  • De suikersiroop is lang houdbaar, maak hier dus gerust wat extra van zodat je een voorraadje hebt en de volgende keer nog sneller een cocktail kunt maken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

3 Reacties

  • Atie Groot
    16 juli 2016 at 12:29

    Wat een leuk recept voor een cocktail en dat met jenever!

    Reply
  • Marlies
    15 juli 2016 at 14:56

    Mijn opa drinkt wel eens jenever. Ik associeer het dus ook met oude mannetjes haha. Leuk idee om het zelf eens te gebruiken in een cocktail. Ik zou het zelf nooit gepakt hebben.

    Reply
  • Marijke
    15 juli 2016 at 13:26

    Klinkt goed deze cocktail. Heb inderdaad nog nooit iets gemaakt met jenever. Knap bedacht!

    Reply

Laat een reactie achter