Ohhhh yes, eetbaar koekdeeg oftewel cookie dough. Blijf jij ook snoepen van het deeg als je koekjes bakt? Super lekker, maar koekdeeg bevat bijna altijd ei en rauw bloem. Nou moet ik zeggen dat ik er nooit ziek van ben geworden, maar een klein risico is het natuurlijk wel. Goed nieuws: het is echt gevaarlijk makkelijk om zelf cookie dough te maken dat je wel veilig kunt eten.
Eetbaar koekjesdeeg


In rauw koekdeeg zitten twee ingrediënten die een potentieel risico kunnen zijn: rauw ei (risico op salmonella) en rauwe bloem (risico op besmetting met E. Coli). Gelukkig is dit heel makkelijk op te lossen wanneer je zelf cookie dough balletjes gaat maken: het ei laat je simpelweg achterwege en de bloem bak je een paar minuten in de oven.
De koekballetjes van Maris
Dit recept voor eetbaar deeg komt oorspronkelijk van het blog van Maris – Flyingfoodie.nl. Elke maand doe ik mee aan de Foodblogswap, waarbij je een eigen twist geeft aan een recept van een andere foodblogger. Maris maakt echt heerlijke recepten en nóg betere foto’s, dus toen ik een keuze moest maken was dat behoorlijk lastig. Ik had al een hele lijst opgeschreven, maar toen ik bij haar Kinder Bueno Cookie Dough kwam, stopte ik met scrollen. Die moesten het worden! Ik paste haar recept een beetje aan zodat het nu kleine eetbare cookie dough balletjes zijn geworden met een vulling van stukjes fudge. Watertandend lekker.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties