Menu
zoet

Oreo taart – Cookies & Cream

Oh my, cookies & cream! Misschien is dit wel een van de slechtste recepten die je kunt bedenken: boter, suiker, roomkaas, slagroom, witte chocolade én Oreo koekjes! Maar wat geeft het, soms heb je dit gewoon nodig… Let op: begin een dag van te voren met dit recept!

Ik ben heel benieuwd wat je van deze Oreo taart vond, laat je het me weten?

Oreo taart – Cookies & Cream

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: TaartDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

10

stukjes
Voorbereiding

20

minutes
Opstijven

10

hours 
Calorieën

349

kcal

Een heerlijk taartje met een bodem van Oreo koekjes en een laag mon chou met witte chocolade. Een echte caloriebom maar zó lekker!

Ingrediënten

  • 175 gr Oreokoekjes

  • 75 gr boter, gesmolten

  • 1 blaadje gelatine

  • 200 gr roomkaas (mon chou)

  • 150 ml slagroom

  • 1 tl vanille-extract

  • 55 gr fijne kristalsuiker

  • 100 gr witte chocolade

Bereiding

  • Bekleed een bakvorm met plasticfolie.
  • Vermaal de Oreo koekjes tot fijne kruimels en meng de gesmolten boter erdoor.
  • Verdeel dit mengsel over de bakvorm, druk goed aan en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie (dus in een vuurvaste kom boven een pan met zachtjes kokend water, roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is).
  • Klop de roomkaas, room, vanille en de suiker tot een glad mengsel. Roer de gelatine en de witte chocolade erdoor en verdeel dit over de koekbodem.
  • Laat een nacht in de koelkast staan. Ja, dat is heel lang wachten! Maar geloof me: het is het waard…

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter