salades

Courgettesalade met mozzarella en munt

Courgettesalade met mozzarella en munt

Het was alweer een tijdje geleden dat ik meedeed aan de Foodblogswap. Bij dit mechanisme wordt je gelinkt aan een andere blogger die zich hier ook voor heeft opgegeven. Je maakt dan een recept van zijn/haar blog, geeft er je eigen twist aan en publiceert dit vervolgens op je eigen blog. Leuk, want zo leer je weer nieuwe bloggers kennen én je hebt weer een fijn nieuw recept voor op je eigen blog. In dit geval: een heerlijk frisse courgettesalade!

Voor deze editie van de Foodblogswap werkt ik gelinkt aan het blog FoodFoozle. Op dit blog post Maaike een paar keer per maand een nieuw recept, voorzien van een persoonlijk verhaal. Over het algemeen maakt ze veel zoete recepten, en ze geeft dan ook mee: Tip: het is niet erg om af en toe maar even niet naar de suikerwaarde kijken. Haha, daar kan ik me helemaal in vinden! Maar gezien mijn eigen verjaardag net is geweest had ik eigenlijk meer zin om iets hartigs te maken. Uiteindelijk viel mijn oog op dit recept voor gegrilde aubergine met feta. Nu hou ik helemaal niet van aubergine, dus besloot ik om dit te vervangen door courgette. Ook had ik nog een bol mozzarella in de koelkast liggen, dus de feta werd vervangen door mozzarella. En toen ik naar de supermarkt ging om basilicum te kopen, bleek dat uitverkocht! Ter plekke besloot ik om dit dan maar te vervangen door munt. En tja, zo is het uiteindelijk wel een heel ander recept dan het origineel geworden, haha!

Maar goed, dat maakt niet uit. Het is lekker geworden en daar gaat het om! Ik at deze courgettesalade zelf als lichte lunch, maar je kunt hem ook serveren als voorgerecht. Ook op een buffet staat deze salade niet mis! Of serveer deze courgettesalade hartje zomer zelfs als licht hoofdgerecht, met wat brood erbij. Heerlijk!

Recept courgettesalade met mozzarella en munt

Voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handje kleine tomaatjes
  • 1 handje pijnboompitjes
  • olijfolie (gewoon & extra vierge)
  • 1 takje munt
  • peper, zout

Was de courgette en schil hem met een dunschiller. Doe de schillen in een kommetje met wat extra vierge olijfolie (zijn de slierten erg breed, overweeg dan om ze nog wat smaller te snijden.

Snijd de courgette in dunne plakken en halveer deze. Besmeer de plakken licht met olijfolie en grill ze in een hete grillpan enkele minuten tot ze aan beide zijden mooie grillstrepen hebben. Laat ietsje afkoelen en breng op smaak met wat zout en peper.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om en hou goed in de gaten, ze verbranden snel!

Halveer de tomaatjes en doe deze bij de courgetteschil. Roer goed om en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de plakken courgette over twee borden. Snijd de bol mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze over de courgette. Verdeel de courgetteschil/tomatensalade en de geroosterde pijnboompitten over de borden.

Snijd de munt fijn en bestrooi de courgettesalade ermee. Dien meteen op.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten