Deze cranberrycake schreeuwt toch gewoon ‘Kerst’? Alweer een paar jaar terug was ik een lang weekend op Terschelling. Ik kwam toen terug met een grote doos vol verse cranberries, want die groeien daar in overvloed. Maar ja, dan moet je die overvloed aan cranberries wel opmaken! Een goed excuus om een lekker kerstrecept voor mijn blog mee te maken!
Cake met cranberries
Ik besloot een cake met cranberries te maken. Deze cake was lekker, maar wel erg zoet. En de foto die ik ervan maakte, was echt vreselijk. Toen ik een tijdje terug via mijn boerenmarkt weer eens verse cranberries kocht, besloot ik mijn recept voor cranberrycake een beetje bij te werken, en er meteen een nieuwe foto van te maken. Dat werd dus deze!


Kerstrecepten met cranberry
Uiteindelijk is dit een heerlijk luchtige, zoete cake geworden, met af en toe een lekker zuurtje van de verse cranberries. Met een royale laag frosting erop, lekker! Maken dus, want zeker weten dat je indruk maakt met deze cranberrycake tijdens de Kerst!
Als je zure besjes over hebt na het bakken van deze cake, kun je daar wellicht deze kerstfudge of kerstkoekjes mee maken.
Cranberrycake bewaren
Na het bakken blijft de cake een dag of twee, drie, lekker. Bewaar hem in de koelkast. De cake is wel het lekkerste op kamertemperatuur, dus haal hem er minimaal een kwartier voor je hem wilt eten, uit. Zonder de frosting kun je de cranberrycake trouwens ook heel goed invriezen.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties