Menu
zoet

Cranberrycake – Kerstrecept

Cranberrycake voor Kerst

Deze cranberrycake schreeuwt toch gewoon ‘Kerst’? Misschien heb je wel gezien dat ik in september een lang weekend op Terschelling was. Ik kwam terug met een grote doos vol verse cranberries, want die groeien daar in overvloed. Maar ja, dan moet je die overvloed aan cranberries wel opmaken! Een goed excuus om al vroeg te beginnen met het maken van wat kerstrecepten voor mijn blog, want daar heb ik er nog niet zo veel van!

Kerstrecepten met cranberry

Op zoek naar lekkere kerstrecepten met cranberry dus… Ik wist dat ik ergens op Pinterest nog ergens een prachtige cranberrycake had opgeslagen. En ja hoor, al snel vond ik ‘m. Het bleek een recept te zijn van omgchocolatedesserts.com Toen ik de foto weer zag wist ik dat ik deze taart gewoon moést maken, want wat is het een plaatje! Ik heb het originele recept hier en daar wat aangepast en eerlijk is eerlijk, het resultaat mocht er zijn. Een heerlijk zoete cake met af en toe een lekker zuurtje van de verse cranberries.  Maken dus, want zeker weten dat je indruk maakt met deze cranberrycake tijdens de Kerst!

Cranberrycake – Kerstrecept

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: KerstDifficulty: Gemiddeld
Voor ca

12

stukken
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

1

hour 
Calorieën

507

kcal

Een heerlijk zoete cake die perfect is voor de feestdagen, een cranberrycake met stukken witte chocolade en een zoete frosting bovenop.

Ingrediënten

  • Voor de cranberrycake
  • 185 gr bloem

  • 0,5 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 125 gr verse cranberries

  • 125 gr witte chocolade

  • 115 gr boter + extra voor het invetten

  • 250 gr suiker

  • 225 gr mascarpone

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille-extract

  • Voor de frosting
  • 65 gr boter

  • 100 gr mon chou

  • 25 gr mascarpone

  • 185 gr poedersuiker

  • Voor de topping
  • 1 handje gedroogde cranberries

  • 1 handje witte chocolade (geschaafd)

Bereiding

  • Zorg dat voor je begint, alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de cakevorm goed in en bekleed hem aan de ‘lange zijde’ met bakpapier (ik knip het bakpapier altijd op maat zodat ik de cake er later makkelijk uit kan tillen. De ‘korte kanten’ laat je vrij).
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en doe het zout erbij.
  • Meng de boter met een mixer tot het mooi zacht is. Voeg de suiker toe en klop dit tot een glad mengsel. Doe dit het liefste lang, zo’n tien minuten. Daar wordt de cake luchtiger van. Voeg de mascarpone toe en klop nogmaals goed door. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe.
  • Klop het ei los met het vanille-extract en klop het losgeklopte ei door het beslag.
  • Hak de witte chocolade in grove stukken en doe ze samen met de verse cranberries in een kom. Bestrooi met een beetje bloem en schep een paar keer goed om zodat alles lichtjes bedekt is met bloem. Schep de chocolade en cranberries voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cranberrycake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake een kwartier afkoelen in de vorm, til hem eruit en laat dan volledig afkoelen op een rek.
  • Maak nu het glazuur: meng de boter en mon chou met de mixer glad en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Verdeel het glazuur over de cake.
  • Top het glazuur af met gedroogde cranberries en wat geraspte witte chocolade.

Opmerkingen

  • Bewaar de cake in een goed afsluitbare doos in de koelkast, dan blijft hij enkele dagen goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter