Menu
bijgerechten

Cranberrycompote met kaneel

Cranberrycompote met kaneel ent tijm

Superfijn dat zo rond de kerstdagen overal verse cranberries te koop zijn. Ik vind deze zure besjes – die bomvol vitamine C zitten – namelijk heerlijk. Een goede cranberrycompote is natuurlijk onmisbaar bij het kerstdiner, maar is eigenlijk de hele winter lekker.

Veelzijdig mengsel

De compote smaakt heerlijk bij veel soorten vlees, vooral bij wild. Denk bijvoorbeeld aan een lekker hertenbiefstukje. Maar bewaar ook een portie voor na het eten, want ook bij een kaasplankje is cranberrycompote heerlijk. Zelf vind ik de compote vooral goed combineren met brie en met blauwe kaas.

Of wat dacht je van een schepje cranberrycompote door je yoghurt bij het ontbijt? Of op je pannenkoeken?

Geen Kerst zonder cranberry compote

Kortom: je kunt veel kanten op met deze lekkere cranberrycompote met kaneel, bij ons komt hij in ieder geval deze Kerst weer op tafel als bijgerecht bij de rollade.

Hij is ook nog eens zo gemaakt én je kunt de compote prima een tijdje bewaren in de koelkast. Eventueel kun je hem zelfs invriezen. Maak de compote dus gerust een paar dagen voor Kerst al klaar, ideaal…

Cranberrycompote met kaneel

5 from 3 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

301

kcal

Cranberrycompote is onmisbaar tijdens Kerst maar eigenlijk de hele winter door. Je maakt het eenvoudig zelf met maar een handvol ingrediënten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 350 gr 350 verse cranberry’s (geen gedroogde)

  • 150 gr 150 suiker

  • 2 2 sinaasappels

  • 1 1 kaneelstokje

  • 2 takjes 2 tijm

Bereiding cranberry compote

  • Rasp de schil van de sinaasappels. Doe deze samen met de suiker en de cranberry’s in een pan.
  • Pers de sinaasappels uit en doe het sap toe in de pan. Voeg het kaneelstokje toe en de blaadjes van de tijm.Cranberry compote met sinaasappel en kaneel
  • Breng het mengsel aan de kook (roer regelmatig) en laat tien minuten zachtjes sudderen.
  • Laat de cranberrycompote afkoelen en verwijder dan het kaneelstokje. Als je de compote te grof vindt, kun je deze met een staafmixer nog even pureren.
Recept cranberrycompote

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

3 Reacties

  • Atie
    26 december 2019 at 10:11

    Heerlijk de cranberrycompote bij de hertenbiefstuk!
    Smaakte ook prima bij de eendenborst.
    Bedankt voor het recept Sandra!

    Reply
    • Sandra
      27 december 2019 at 09:50

      En met rozemarijn in plaats van tijm was hij ook erg lekker!

      Reply
  • Atie Groot
    26 december 2017 at 16:20

    De cranberrycompote was heerlijk in combinatie met de kippenrollade.
    Goed idee Sandra!

    Reply

Laat een reactie achter