bijgerechten

Cranberrycompote met kaneel

Cranberrycompote met kaneel ent tijm

Superfijn dat zo rond de kerstdagen overal verse cranberries te koop zijn. Ik vind deze zure besjes – die bomvol vitamine C zitten – namelijk heerlijk. Een goede cranberrycompote is natuurlijk onmisbaar bij het kerstdiner, maar is eigenlijk de hele winter lekker. Heerlijk bij veel soorten vlees, vooral bij wild. Maar bewaar ook een portie voor na het eten, want ook bij een kaasplankje is cranberrycompote heerlijk.

Cranberry compote, lekker bij kaas & vlees

Zelf vind ik de compote vooral goed combineren met brie en met blauwe kaas. Of wat dacht je van een schepje cranberrycompote door je yoghurt bij het ontbijt? Kortom: je kunt veel kanten op met deze lekkere cranberrycompote met kaneel, bij ons komt hij in ieder geval deze Kerst weer op tafel als bijgerecht bij de rollade. Hij is ook nog eens zo gemaakt én je kunt de compote prima een tijdje bewaren. Eventueel kun je hem zelfs invriezen. Maak de compote dus gerust een paar dagen voor Kerst al klaar, ideaal…

Cranberrycompote met kaneel

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

301

kcal

Cranberrycompote is onmisbaar tijdens Kerst maar eigenlijk de hele winter door. Je maakt het eenvoudig zelf met maar een handvol ingrediënten.

Ingrediënten

  • 350 gr verse cranberry’s (geen gedroogde)

  • 150 gr suiker

  • 2 sinaasappels

  • 1 kaneelstokje

  • 2 takjes tijm

Bereiding cranberry compote

  • Rasp de schil van de sinaasappels. Doe deze samen met de suiker en de cranberry’s in een pan.
  • Pers de sinaasappels uit en doe het sap toe in de pan. Voeg het kaneelstokje toe en de blaadjes van de tijm.Cranberry compote met sinaasappel en kaneel
  • Breng het mengsel aan de kook (roer regelmatig) en laat tien minuten zachtjes sudderen.
  • Laat de cranberrycompote afkoelen en verwijder dan het kaneelstokje. Als je de compote te grof vindt, kun je deze met een staafmixer nog even pureren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Atie

    Heerlijk de cranberrycompote bij de hertenbiefstuk!
    Smaakte ook prima bij de eendenborst.
    Bedankt voor het recept Sandra!

    26 december 2019 at 10:11
    • Reply Sandra

      En met rozemarijn in plaats van tijm was hij ook erg lekker!

      27 december 2019 at 09:50
  • Reply Atie Groot

    De cranberrycompote was heerlijk in combinatie met de kippenrollade.
    Goed idee Sandra!

    26 december 2017 at 16:20
  • Reactie achterlaten