bijgerechten

Cranberrycompote met kaneel

Cranberrycompote met kaneel ent tijm

Superfijn dat zo rond de kerstdagen overal verse cranberries te koop zijn. Ik vind deze zure besjes – die bomvol vitamine C zitten – namelijk heerlijk. Een goede cranberrycompote is natuurlijk onmisbaar bij het kerstdiner, maar is eigenlijk de hele winter lekker. Heerlijk bij veel soorten vlees, vooral bij wild. Maar bewaar ook een portie voor na het eten, want ook bij een kaasplankje is cranberrycompote heerlijk. Zelf vind ik de compote vooral goed combineren met brie en met blauwe kaas. Of wat dacht je van een schepje cranberrycompote door je yoghurt bij het ontbijt? Kortom: je kunt veel kanten op met deze lekkere cranberrycompote met kaneel, bij ons komt hij in ieder geval deze Kerst weer op tafel als bijgerecht bij de rollade. Hij is ook nog eens zo gemaakt én je kunt de compote prima een tijdje bewaren. Maak de compote dus gerust een paar dagen voor Kerst al klaar, ideaal…

Recept cranberrycompote

(bijgerecht voor ca 4-6 personen)

  • 350 gr verse cranberry’s (geen gedroogde)
  • 150 gr suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 takjes tijm

Zo maak je de cranberrycompote

  • Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen. Doe deze samen met de suiker en de cranberry’s in een pan.
  • Pers de sinaasappel en de citroen uit en doe het sap toe in de pan. Voeg het kaneelstokje toe en de blaadjes van de tijm.
  • Breng het mengsel aan de kook (roer regelmatig) en laat tien minuten zachtjes sudderen.
  • Laat de cranberrycompote afkoelen en verwijder dan het kaneelstokje. Als je de compote te grof vindt, kun je deze met een staafmixer nog even pureren.

Cranberry compote met sinaasappel en kaneel

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie Groot

    De cranberrycompote was heerlijk in combinatie met de kippenrollade.
    Goed idee Sandra!

    26 december 2017 at 16:20
  • Reactie achterlaten