Superfijn dat zo rond de kerstdagen overal verse cranberries te koop zijn. Ik vind deze zure besjes – die bomvol vitamine C zitten – namelijk heerlijk. Een goede cranberrycompote is natuurlijk onmisbaar bij het kerstdiner, maar is eigenlijk de hele winter lekker.
Veelzijdig mengsel
De compote smaakt heerlijk bij veel soorten vlees, vooral bij wild. Denk bijvoorbeeld aan een lekker hertenbiefstukje. Maar bewaar ook een portie voor na het eten, want ook bij een kaasplankje is cranberrycompote heerlijk. Zelf vind ik de compote vooral goed combineren met brie en met blauwe kaas.
Of wat dacht je van een schepje cranberrycompote door je yoghurt bij het ontbijt? Of op je pannenkoeken?
Geen Kerst zonder cranberry compote
Kortom: je kunt veel kanten op met deze lekkere cranberrycompote met kaneel, bij ons komt hij in ieder geval deze Kerst weer op tafel als bijgerecht bij de rollade.
Hij is ook nog eens zo gemaakt én je kunt de compote prima een tijdje bewaren in de koelkast. Eventueel kun je hem zelfs invriezen. Maak de compote dus gerust een paar dagen voor Kerst al klaar, ideaal…


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
Atie
26 december 2019 at 10:11Heerlijk de cranberrycompote bij de hertenbiefstuk!
Smaakte ook prima bij de eendenborst.
Bedankt voor het recept Sandra!
Sandra
27 december 2019 at 09:50En met rozemarijn in plaats van tijm was hij ook erg lekker!
Atie Groot
26 december 2017 at 16:20De cranberrycompote was heerlijk in combinatie met de kippenrollade.
Goed idee Sandra!