Hoe leuk is het om zelf likeur te maken? En rond deze tijd van het jaar moet dat natuurlijk cranberrylikeur zijn, want cranberries staan voor mij gelijk aan Kerst! Sinds ik Yvette van Boven in een aflevering van haar programma eens aardbeien-wodka zag maken, is dit altijd in mijn achterhoofd rond blijven spoken.
Zelf likeur maken
Sowieso stond het op mijn ‘bucketlist’ om dit jaar zelf likeur te maken. En toen ik na een bezoekje aan Terschelling terugkwam met een ladies verse cranberries wist ik: cranberrylikeur, dat moet het worden!
Cranberries & Terschelling
Even een grappig kort verhaal tussendoor: cranberries zijn eigenlijk helemaal geen inheemse planten. Jaren geleden zijn er vaten met cranberries op Terschelling aangespoeld, en zo kwam deze van oorsprong Amerikaanse plant in ons kikkerlandje terecht. Inmiddels tiert de zure bes er welig en worden er op het eiland allerlei lekkere dingen mee gemaakt.
Zelf heb ik er inmiddels ook al veel lekkers mee gemaakt, zoals deze cranberrycake en deze koekjes met cranberry en witte chocolade.
Cocktail met cranberrylikeur
Je kunt de cranberrylikeur uiteraard serveren in kleine glaasjes en er lekker van nippen. Een lekkere afsluiter van het kerstdiner. Maar misschien hou je daar niet zo van, of vind je de likeur te sterk om hem zo puur te drinken? Je kunt ook een scheutje likeur in een mooie flûte doen en aftoppen met prosecco! Dan heb je leuke cocktail om je gasten te verwelkomen tijdens je Kerst diner.
Meer Kerst inspiratie opdoen?
Neem ook eens een kijkje bij mijn andere kerstrecepten voor lekkere voor- hoofd- bij en nagerechten voor het kerstdiner.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Atie Groot
12 december 2016 at 11:10Bedankt Sandra, voor dit recept.
Ga het zeker maken.
Demi | StudioKOOK
12 december 2016 at 08:28Wat leuk om zelf te maken!