Menu
Hoofdgerechten / vlees

Crunch wraps met gehakt en paprika

crunch wraps met gehakt

Crunch wraps zijn tortillawraps die je vult met een heerlijk mengsel – in dit geval gehakt en groenten. Tot zover niet echt iets bijzonders. Maar je doet er een een flinke hand kaas op én fijngehakte nachochips. Vervolgens doe je het geheel nog even terug in de pan en voila: een heerlijke wrap met gehakt, groenten, gesmolten kaas en een fijne crunch van de chips!

TexMex recept

Dat klinkt goed, toch? Sowieso ben ik een enorme fan van deze keuken, er staan dan ook een flink aantal TexMex recepten op mijn blog.

De aller lekkerste nacho’s met gehakt bijvoorbeeld, of deze waanzinnige pulled chicken wraps. En vandaag is daar dus dit recept voor crunchwraps bijgekomen.

crunchwraps recept

Bijgerechten bij de crunch wraps

De wraps zijn op zichzelf al erg smakelijk, maar een TexMex gerecht is voor mij niet compleet zonder een aantal toevoegingen. Een paar suggesties:

  • Extra zure room
  • Guacemole – het liefste zelfgemaakt
  • Zoete chilisaus – ook die kun je zelf maken
  • Tomatensalsa

Of serveer ze er gewoon allemaal bij, dat deed ik ook!

Tip voor extra groenten

Dit crunch wraps recept bevat niet bijster veel groenten – hoewel je als je er verse guacemole en tomatensalsa bij serveert, je automatisch al wat extra groenten binnenkrijgt.

Mocht je nog wat meer groenten willen toevoegen, dan zou je bijvoorbeeld een extra (gele) paprika toe kunnen voegen aan het gehaktmengsel, of een klein blikje uitgelekte mais.

Crunch wraps met gehakt en groenten

5 from 4 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: TexMexNiveau: Gemiddeld
Voor

6

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

kcal

Een heerlijk recept uit de TexMex keuken: crunchwraps met gehakt en paprika.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 6 grote 6 tortillawraps

  • 1 teen 1 knoflook

  • 2 2 uien

  • 1 1 rode paprika

  • 300 gr 300 rundergehakt

  • 1 tl 1 gerookt paprikapoeder

  • 1 tl 1 komijn

  • 1 tl 1 oregano

  • 1 tl 1 koriander

  • 0,5 tl 0,5 uienpoeder

  • 0,5 tl 0,5 knoflookpoeder

  • zout, peper en eventueel wat chilipoeder

  • 150 gr 150 cheddar (geraspt)

  • nachochips

  • Voor erbij
  • zure room

  • guacemole en/of tomatensalsa

  • zoete chilisaus

Bereiding

  • Begin met het maken van de vulling voor de crunchwraps. Snijd hiervoor de knoflook, ui en paprika klein en fruit deze aan in wat olijfolie.
  • Voeg het gehakt en alle specerijen toe, en rul het gehakt tot het gaar is.
  • Leg ondertussen de wraps klaar en verkruimel een flinke hand nachochips grof.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, zorg dat je het gehakt in het midden schept en er aan alle kanten nog voldoende ruimte is om de wraps dicht te vouwen.
  • Schep een eetlepel zure room op het gehaktmengsel van alle wraps, en verdeel een handje cheddar en een handje verkruimelde chips over het gehakt bij elke wrap.
  • Vouw de wraps nu dicht, doe dit door steeds een stukje naast het al gevouwen stuk, naar binnen te vouwen. Vouw ‘m in zes stappen helemaal dicht.
  • Bak nu de crunch wraps in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten mooi goudbruin en stevig zijn geworden. Serveer met extra zure room, guacemole en/of salsa, en zoete chilisaus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

crunchwraps maken

2 Reacties

  • Marieke
    20 september 2022 at 12:24

    Ontzettend lekker! En nog leuker: onze kinderen smulden er ook van. Gaat binnenkort weer op ons weekmenu!

    Reply
    • Sandra
      21 september 2022 at 19:42

      Superfijn dat het zo goed heeft gesmaakt :D

      Reply

Laat een reactie achter