vegetarisch

Curry met kikkererwten en paprika

Curry met kikkererwten en paprika

Vandaag is het weer MeatFree Monday. Elke maandag deel ik een recept met jullie waar geen vlees of vis aan te pas komt. Vandaag een lekkere vegetarische curry, met kikkererwten, paprika en veel andere lekkere smaakmakers.

Wil je toch vlees eten bij deze curry? Kip smaakt hier heel lekker bij.

Recept curry met kikkererwten en paprika

(voor 4 personen)

  • 2 uien
  • 2 gele paprika’s
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 rode peper
  • paar takjes peterselie
  • 1 tl honing
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl kerrie
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 400 gr kikkererwten
  • 1 tl ketchup
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • yoghurt

Snijd de uien, paprika, knoflook, gember en rode peper fijn. Doe de helft van de ui en de helft van de paprika, met de knoflook, gember, rode peper, peterselie honing, kurkuma, kerrie en het bouillonblokje in een keukenmachine en maal tot een fijne pasta.

Bak de rest van de ui en de paprika een paar minuten. Voeg de kruidenpasta toe en bak deze vijf minuten mee. Voeg 500 ml kokend water toe. Voeg de kikkererwten toe en de ketchup. Breng op smaak met peper en zout en dek af met een deksel. Laat de curry 30 minuten pruttelen. Haal daarna de deksel eraf en laat indien nodig nog een kwartiertje verder inkoken.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de curry. Serveer met de yoghurt.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten