vis

Curry met zalm en kokos

Curry met zalm en kokos

Curry met zalm, eet jij het wel eens? Ik ben dol op curry en toch eet ik het eigenlijk veel te weinig… Wat ik er zo lekker aan vind, is dat je vaak een flinke portie groenten binnenkrijgt, en elke keer ben ik weer verrast hoe bomvol smaak zo’n currygerecht zit. Ik kies vaak voor een curry met kip, maar deze curry met zalm en kokos is een heerlijke afwisseling. 

Curry met veel groenten

Zoet, pittig en vol met heerlijke groenten: dat is deze zalm-curry! Ik deed er lekker veel verschillende groenten in: ui, zoete aardappel (want in tegenstelling tot de gewone aardappel, is de zoete aardappel een groente), maar ook nog broccoli en tomaatjes. Zo krijgt deze curry lekker veel kleur en ziet hij er nóg lekkerder uit!

Curry met zalm en kokos

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: CurryDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

548

kcal

Deze curry met zalm zit bomvol groenten: zoete aardappel, broccoli, cherrytomaat…. Lekker veel smaken en toch is deze zalmcurry makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 500 ml kippenbouillon

  • 400 ml kokosmelk

  • 400 gr zalm

  • 2 zoete aardappels

  • 300 gr broccoli

  • 200 gr cherrytomaatjes

  • 2 cm verse gember

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 citroen

  • peterselie of koriander

  • 300 gr rijst, voor erbij

Bereiding ZALMCURRY

  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper even aan. Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe deze in de pan erbij.
  • Voeg de kokosmelk, bouillon, gember, komijn, kerrie en wat peper en zout toe. Laat dit twintig minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de zalm in blokjes en de broccoli in kleine roosjes, voeg deze toe aan de curry en laat nog vijf minuten meekoken.
  • Halveer de tomaatjes en voeg deze toe aan de curry, laat deze de laatste twee tot drie minuten meekoken tot ze zacht zijn geworden.
  • Knijp de citroen uit over de curry en garneer met verse peterselie of koriander.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten