Menu
Hoofdgerechten / soep

Currysoep met kokos

Currysoep

Deze currysoep met kokos is lekker goed gevuld. Tomaten, mais, romige kokosmelk… En natuurlijk currypasta, want anders zou het geen currysoep zijn!

Maaltijdsoep

Omdat deze currysoep goed gevuld is, kun je hem prima als maaltijdsoep serveren. Maar natuurlijk kun je hem ook als lunch serveren, of een klein kommetje als voorgerecht. Als je hem als maaltijdsoep serveert, is het lekker om er wat warm naanbrood bij te serveren.

Gepureerde currysoep

In het recept heb ik ervoor gekozen om alle ingrediënten te koken, en vervolgens te pureren. Als je wel eens vaker een gerecht met mais hebt gepureerd, weet je dat dit nooit helemaal glad wordt. De velletjes van de mais worden nooit helemaal fijngemalen.

Als je dit geen fijne structuur vindt, zou je er ook voor kunnen kiezen om de soep te koken zonder de mais, en de mais pas na het pureren toe te voegen. Dan heb je currysoep met maiskorrels. Of je laat de mais helemaal weg en vervang het bijvoorbeeld door wat extra tomaat. Experimenteer lekker!

Voorbereiden & bewaren

Je kunt deze soep prima voorbereiden, in de koelkast blijft hij zeker een paar dagen goed. Ook kun je de currysoep heel goed invriezen. Altijd handig om zo’n voedzame maaltijdsoep in de vriezer te hebben liggen.

Goed, genoeg gepraat. Laten we eens doorgaan naar het recept!

Currysoep met kokos
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Currysoep met kokos

0 from 0 stemmen
Gang: SoepKeuken: AziatischNiveau: Eenvoudig
Voor ca

4

kommen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

300

kcal

Een goed gevulde maaltijdsoep met tomaat, mais en currypasta.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • 2 cm gember

  • 1 el currypasta

  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)

  • 0,75 ml groentenbouillon

  • 1 blik mais (a 285 gr netto)

  • 1 blik kokosmelk (a 400 ml)

  • Voor de garnering
  • Bijvoorbeeld seroendeng, gebakken uitjes of stukjes gebakken kip

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui, rode peper en gember fijn. Je kunt eerst de zaadlijsten verwijderen uit de rode peper als je niet zo van pittig houdt. Fruit dit aan in een soeppan, in een laagje olijfolie.
  • Voeg de currypasta toe en bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon, mais en kokosmelk toe en breng de soep aan de kook. Laat een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Pureer de currysoep en schep deze in kommen of borden. Serveer bijvoorbeeld met seroendeng, gebakken uitjes of stukjes gebakken kip.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Recept soep met curry

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter