Dit is echt een lekker en vullend tussendoortje: dadels met pindakaas en chocolade. Ik heb lang getwijfeld of ik dit ‘recept’ wel online moest zetten. Want zeg nou zelf, een recept kun je dit toch haast niet noemen?
Voedzaam tussendoortje
Om dit makkelijke en voedzame tussendoortje te maken, hoef je namelijk alleen maar een opengesneden dadel te vullen met een beetje pindakaas. Aftoppen met wat grove hagelslag en je bent al klaar!
Om dit echt een gezond tussendoortje te noemen gaat wat ver, immers bevatten dadels erg veel suiker. Natuurlijke suikers, maar suiker blijft suiker. Wel zitten er ook veel vezels in, en bevat de pindakaas veel vet. Daarmee is het een voedzaam tussendoortje waar je zeker weer even op vooruit kunt.
Medjoul dadels met pindakaas
Ik kan van harte aanbevelen om voor dit recept gebruik te maken van Medjoul dadels. Deze dadels zijn groter dan de standaard dadels, en zijn veel zoeter van smaak. Ook vind ik kleinere dadels vaak wat droog (zeker de al ontpitte exemplaren). Dat is bij Medjoul dadels zeker niet het geval. Als je die dus kunt vinden, gebruik ze zeker!
Voor de hagelslag gebruik ik het liefste van die grove ‘chunky’ hagelslag. Bijvoorbeeld die van Hagelswag, of de extra pure chocolade chunks van de Ruijter.
Voor meer inspiratie kun je ook eens een kijkje nemen bij mijn andere tussendoortjes recepten.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties