Menu
tussendoortjes

Dadels met pindakaas en chocolade

Dadels met pindakaas

Dit is echt een lekker en vullend tussendoortje: dadels met pindakaas en chocolade. Ik heb lang getwijfeld of ik dit ‘recept’ wel online moest zetten. Want zeg nou zelf, een recept kun je dit toch haast niet noemen?

Voedzaam tussendoortje

Om dit makkelijke en voedzame tussendoortje te maken, hoef je namelijk alleen maar een opengesneden dadel te vullen met een beetje pindakaas. Aftoppen met wat grove hagelslag en je bent al klaar!

Om dit echt een gezond tussendoortje te noemen gaat wat ver, immers bevatten dadels erg veel suiker. Natuurlijke suikers, maar suiker blijft suiker. Wel zitten er ook veel vezels in, en bevat de pindakaas veel vet. Daarmee is het een voedzaam tussendoortje waar je zeker weer even op vooruit kunt.

Medjoul dadels met pindakaas

Ik kan van harte aanbevelen om voor dit recept gebruik te maken van Medjoul dadels. Deze dadels zijn groter dan de standaard dadels, en zijn veel zoeter van smaak. Ook vind ik kleinere dadels vaak wat droog (zeker de al ontpitte exemplaren). Dat is bij Medjoul dadels zeker niet het geval. Als je die dus kunt vinden, gebruik ze zeker!

Voor de hagelslag gebruik ik het liefste van die grove ‘chunky’ hagelslag. Bijvoorbeeld die van Hagelswag, of de extra pure chocolade chunks van de Ruijter.

Voor meer inspiratie kun je ook eens een kijkje nemen bij mijn andere tussendoortjes recepten.

Dadels met pindakaas en chocolade
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Dadels met pindakaas en chocolade

0 from 0 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

0

minutes
Calories

98

kcal

Een makkelijk en voedzaam tussendoortje: dadels met pindakaas en chocolade.

Ingrediƫnten

  • 4 (Medjoul) dadels

  • 4 tl pindakaas

  • pure chocolade chunks of hagelslag

Bereiding

  • Verwijder de pitten uit de dadels en vouw ze open, maar houd ze wel heel.
  • Vul elke dadel met een kleine theelepel pindakaas.
  • Bestrooi met de chocolade chunks en geniet!

Opmerkingen

  • Variatietip: in plaats van chocolade kun je ook kokosrasp gebruiken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

voedzaam tussendoortje met dadels

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter