Menu
hersenspinsels

De 9 populairste recepten van 2019

Ovenschotel met spitskool en gehakt

Zo aan het einde van het jaar is het altijd leuk om terug te kijken. Dat doe ik traditiegetrouw met een lijstje van populairste recepten. Altijd zo leuk om te zien wat jullie nu weer het meeste aansprak op mijn blog! Naar aanleiding van het populaire Instagram-fenomeen ‘best nine’ waarbij je de 9 populairste foto’s van je Instagram-account deelt, besloot ik eens een ‘best nine’ te maken van meest bezochte recepten op dit blog. Ik zal er niet langer omheen draaien, hier komen jullie 9 favoriete recepten van 2019:

1. Ovenschotel met spitskool & gehakt

Een echte gouwe ouwe die al jaren op mijn blog staat en die ik zelf ook nog steeds heel regelmatig op tafel zet. Mijn moeder maakte deze schotel een paar keer per maand dus ik vind het heel erg leuk dat dit recept zo goed scoort dat hij bij de populairste recepten op mijn blog hoort! Recept ovenschotel met spitskool >

2. Paprika uit de oven met spinazie en ricotta

Paprika uit de oven met spinazie
Gevulde paprika

Dit recept maakte ik eerder dit jaar en hij werd eigenlijk meteen waanzinnig populair op Pinterest, waardoor dit jaar niet minder dan 10.000 mensen dit recept bekeken! Over die aantallen verbaas ik me nog steeds. Dat is gewoon drie keer zoveel mensen als er bij mij in het dorp wonen, haha! Echt fantastisch vind ik dat. Ik ga dit lekkere bijgerecht overigens snel weer eens maken, super lekker en je hebt meteen een flinke portie groenten binnen. Recept paprika met spinazie >

3. Hachee

Ouderwetse hachee
Ouderwetse hachee

De oudtante van wie ik dit gerecht ‘zo ongeveer’ leerde maken (aan recepten deed ze niet) overleed eerder dit jaar. Daarom vind ik het extra mooi dat jullie dit recept massaal bezoeken dat het nu bij de populairste recepten op mijn blog hoort. Zo lekker als ‘Tante Bini’ het maakte zal het nooit worden, maar toch komt deze variant aardig in de buurt. Recept ouderwetse hachee >

4. Pastitio

Pastitio - Griekse ovenschotel met gehakt en bechamelsaus
Pastitio

Om de één of andere reden is dit recept al tijden één van de populairste recepten op mijn blog. Ik begrijp eigenlijk niet waarom – want de foto van dit gerecht is verre van geweldig! Die moet ik dus snel eens opnieuw maken…. Het recept zelf is dat overigens wel ;-) Recept pastitio >

5. Nacho’s

Nachos uit de oven
Nacho’s

Van mijn broertje kreeg ik het allerliefste compliment: hij zei dat hij op heel veel verschillende plekken nacho’s heeft gegeten, maar dat geen enkele aan die van mij kan tippen. Daar ga je toch spontaan van blozen! Ik wel tenminste, zo leuk om te horen. Benieuwd hoe lekker ze zijn? Ga dan snel eens zelf nacho’s maken!

6. Mon Chou toetje met bastogne

Mon chou toetje met bastogne en curd

Ook weer zo’n Pinterest-topper. Dit toetje werd massaal gepind nadat ik het online zette, zo leuk vind ik dat. Het is dan ook echt een heel lekker toetje dat ook nog eens supermakkelijk te maken is. Een laagje Bastogne-kruimels met boter, een laagje roomkaas, en als topping een flinke lepel (zelfgemaakte) lemon curd of een andere curd. Zalig! Recept Mon Chou toetje >

7. Haricots verts uit de oven

Haricots verts met spek

Daar zijn ze weer! Sinds ik dit recept online zette in 2014, verscheen het elk jaar weer in mijn lijstje met best bezochte recepten. Het is natuurlijk ook een ontzettende klassieker en ik moet bekennen dat ze hier ieder jaar met Kerst ook weer op tafel komen. Het is ook zo makkelijk te maken en werkelijk iedereen vindt dit lekker. Recept haricots verts met spek >

8. Rijstschotel met kip

Rijstschotel met kip

Lekker, voedzaam en snel klaar: dat is wat je in een doordeweekse maaltijd zoekt, toch? Laat deze rijstschotel daar nou precies aan voldoen! Ongetwijfeld de reden waarom dit al jarenlang één van de populairste recepten op dit blog is. Zelf maak ik ‘m ook vaak. Lekker veel groenten en de zoetige stukjes kip geven superveel smaak aan dit gerecht. Recept rijstschotel met kip >

9. Gado Gado

Gado Gado met pindasaus
Gado Gado

Weer een nieuwkomer in de lijst van populairste recepten dit jaar: gado gado. Deze Indonesische schotel bestaat uit kort geblancheerde groenten (250 gram per persoon, dus je hebt meteen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen), een zalige zelfgemaakte pindasaus (die is echt zó klaar) en een eitje. Wat gebakken eitjes en kroepoek erbij en je kunt binnen 20 minuten aan tafel. Echt een favoriet bij ons thuis! Recept gado gado >

Heb jij al eens één van deze recepten gemaakt? Laat het me weten in de comments, vind ik leuk!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter