Menu
hersenspinsels

De Instagram ‘best nine’ – de 9 meest gelikete foto’s van 2018

Instagram best nine

Op de laatste dag van het jaar publiceer ik traditiegetrouw een overzichtje met de meest bezochte recepten van het jaar, en dat doe ik ook dit jaar weer. Nieuw is echter dit ‘best nine’ overzicht. Als je een beetje actief bent op Instagram heb je ze ongetwijfeld alweer voorbij zien komen, ‘best nine’ foto’s. Hierbij deel je een collage van je negen meest gelikete foto’s van het jaar. Volg je mij trouwens al op Instagram? Zo niet, zou ik het natuurlijk heel leuk vinden als je me ging volgen via deze link. Ik besloot mijn negen populairste foto’s eens onder de loep te nemen, en natuurlijk deel ik ook direct een linkje naar de betreffende recepten met je! Komen ze…

1. American pancakes

American pancakes

Dit vind ik een heel leuke, want dit is ook één van mijn persoonlijke favorieten van het afgelopen jaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze luchtige American pancakes nog steeds vaak op tafel zet. Deze versie is een ‘lemon poppyseed’ variant (oftewel met citroen en maanzaad), maar je kunt er alle kanten mee op, zowel qua vulling (probeer ook eens wat blauwe bessen door het beslag) als qua topping (aardbeien en slagroom! bacon & stroop!)

Naar het recept. 

2. Kokospannenkoekjes

Ontbijten zonder vlees - dat worden weer pancakes!

Het is wel duidelijk dat jullie gek zijn op pancakes… Gelukkig ik ook ;-) Ook in 2018 maakte ik weer een paar nieuwe varianten, waardoor het aantal pannenkoek-recepten op mijn blog echt een beetje de pan begint uit te rijzen… Nou ja, op Instagram liken jullie de pancake-posts massaal dus ik gok dat er in 2019 ook wel weer een paar voorbij komen (om heel eerlijk te zijn, staat er alweer een nieuw pannenkoek-recept in de planning….). Anyway, deze kokospannenkoeken zijn in ieder geval vaak geliket, en lekker dat ze zijn! In het beslag zit kokos, maar ik serveer ze ook nog met wat kokosyoghurt en een snelle homemade compote van rood fruit. Zalig!

Naar het recept.

3. Aardpeersoep

Aardpeersoep met bacon, truffel en tijm

Leuk dat deze in mijn top-9 staat! Ik vind het namelijk een erg leuk en bijzonder recept geworden. Aardpeersoep at ik een aantal jaartjes geleden voor het eerst en dat was zo lekker dat ik het thuis besloot na te maken. Probeer het eens, want de aardpeer maakt deze soep heerlijk zacht en romig. De zoute bacon en de truffelolie maken ‘m helemaal af.

Naar het recept.

4. Hartige taartjes met biet en geitenkaas

Voorafje: hartige taartjes met bietjes en geitenkaas

Als kind heb ik er zoveel gegeten dat ik ze een tijdje echt niet meer lustte: bietjes! Inmiddels ben ik daar wel redelijk overheen en zie je zelfs steeds vaker recepten met bietjes op mijn blog verschijnen! Dit hartige taartje is een van mijn recentere creaties en lekker dat het is! En super simpel, je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en dan staat er een prachtig voorgerechtje of lichte lunch op tafel.

Naar het recept. 

5. Tosti met mozzarella

Tosti met mozzarella en pesto

Oh YES! Dit is zoooo goed! Nou ja, je hoeft maar naar de foto te kijken toch? Die dikke laag mozzarella, wat lekkere pesto en om het af te maken is de buitenkant beboterd en bedekt met geraspte parmezaan. Yes, deze pan-tosti is mijn absolute favoriet en hij komt hier op tafel als ik echt zin heb in heel veel kaas. Maak ‘m snel!

Naar het recept. 

6. Quiche met pompoen

Quiche met pompoen - pompoenquiche

Ook van dit recept vind ik het erg leuk dat hij in de top 9 staat. Het recept staat namelijk al eeuwen op mijn blog, maar bezocht werd het niet. Snap ik wel, want er zat me toch een lelijke foto bij! Ik besloot hem dan ook opnieuw te maken en dit keer iets meer mijn best te doen op de foto, haha! Dat opnieuw maken van oude recepten doe ik overigens wel vaker, een mooie kans om recepten te optimaliseren en ze te voorzien van een mooiere foto. Want hoewel ik verre van de beste food-fotograaf ben, zien mijn foto’s er nu wel een stuk beter uit dan in de beginjaren van mijn blog.

Naar het recept. 

7. Wentelteefrolletjes

Opgerolde wentelteefjes - wentelteefrolletjtes met lemoncurd en frambozen

Wentelteefrolletjes zag ik vaak voorbij komen op Pinterest, maar eigenlijk altijd met een vulling van Nutella en aardbeien. Ik vond het idee van opgerolde wentelteefjes heel leuk, maar wilde er natuurlijk wel mijn eigen draai aan geven. Dat werden deze opgerolde wentelteefjes met een vulling van lemon curd en frambozen. Zo lekker, dat ik deze hele schaal in mijn eentje heb opgegeten…

Naar het recept. 

8. Scones met lemon curd

Scones met lemoncurd

Mijn recept voor scones plaatste ik al eerder dit jaar, maar ik maakte ze opnieuw toen ik in december een rijkgevulde ‘Foodybox’ opgestuurd kreeg waar o.a. de lemon curd van Bonne Maman inzat. En die is lekker! Het is overigens ook heel makkelijk om zelf lemon curd te maken, maar als je daar geen zin in hebt of tijd voor hebt, is dit een prima alternatief. Eet de scones trouwens meteen warm uit de oven, want dan zijn ze het allerlekkerste.

Naar het recept.

9. Bimi met gamba’s 

Oosterse bimi met gambas en sesam

Mijn nichtje vertelde laatst dat ze dit recept heel vaak maakt, omdat het heel lekker is en supersnel op tafel staat. Zo leuk om te horen! Zelf heb ik dit gerechtje ook al meerdere keren gemaakt, om precies dezelfde redenen! Bimi – het broertje van broccoli – is met een paar minuutjes roerbakken klaar en met wat Aziatische smaakmakers, gamba’s en sesamzaadjes staat dit lekkere maaltje in een handomdraai op tafel.

Naar het recept. 

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter