Menu
Uncategorized

De Kamado BBQ is niet meer weg te denken! 

Kamado BBQ’s zijn momenteel erg in trek in Nederland. Maar wat is een kamado BBQ precies en waarom zijn deze zo populair geworden? In dit blog bespreken we de verschillende aspecten van een kamado BBQ en waarom deze het overwegen waard zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe manier van koken en barbecueën.

Wat is een Kamado BBQ?

Een kamado BBQ is een soort barbecue die is gemaakt van keramiek en is ontworpen om te functioneren als grill, smoker en ook als een soort oven. Het keramiek maakt de barbecue niet alleen stijlvol, maar het houdt ook de warmte en het vocht beter vast. Dit zorgt voor hoofdzakelijk 2 dingen, een consistente warmte en een lekkerder eindresultaat. En een barbecue die je alle seizoenen door heel goed kunt gebruiken. Je hebt namelijk door de isolerende werking ook in de winter helemaal geen moeite om een kamado op temperatuur te houden. Super toch?

Flexibiliteit en verscheidenheid

Een van de grootste voordelen van een kamado BBQ is de flexibiliteit en verscheidenheid aan BBQ recepten die je kunt maken. Of je nu een stuk vlees wilt grillen, of een zachte en sappige short rib low & slow wilt bereiden, een kamado BBQ kan het allemaal. Het is zelfs mogelijk om op de barbecue te bakken, te roosteren, te stoven of te roken. Dit maakt de kamado BBQ een complete buitenkeuken in één apparaat.

Lange levensduur en eenvoud

Een ander voordeel van een kamado BBQ is dat het zeer duurzaam is. Het keramiek is bestand tegen hoge temperaturen en het materiaal is zeer sterk. Dit betekent dat je jarenlang plezier kunt hebben van deze barbecue zonder dat hij snel verslechtert of defect raakt. Een kamado BBQ is daarnaast ook eenvoudig in gebruik. Veel modellen zijn voorzien van een temperatuurmeter en verstelbare ventilatie om de temperatuur en de rook te regelen. Hierdoor kun je de barbecue makkelijk instellen en beheren, zodat je altijd het beste resultaat krijgt.

Optimaal behoud van smaken en aroma’s

Een andere reden waarom kamado BBQ’s zo gewild zijn, is het vermogen om smaken en aroma’s op te nemen. Door de lagere temperaturen die je doorgaans met deze BBQ hanteert, kun je de sappen en de smaken van het vlees beter behouden, wat resulteert in een smakelijker en gezonder eindproduct. Ook het roken van producten, zoals vlees of vis, zorgt voor een unieke smaak en aroma die niet te evenaren is met andere soorten barbecues. Het is gewoon echt een hele andere beleving zo’n kamado.

Verschillende BBQ winkels die kamado’s aanbieden

Er zijn in Nederland vandaag de dag een reeds verschillende winkels die kamado BBQ’s aanbieden. Ze zijn er ook in verschillende prijs categorieën. Kijk voordat je een kamado koopt eerst goed aan wat je zelf van de BBQ verwacht. Wil jij bijvoorbeeld een kamado met hele lange garantie? Of een kamado met allerlei accessoires? Er zijn nogal wat spelers op de markt namelijk. Vergelijk de ene BBQ winkel en kamado met de andere en volg vooral gewoon je gevoel. Dat is wat mij betreft het belangrijkst. Jij moet er tenslotte de aankomende jaren heerlijk op BBQ-en.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter